Karamelové kostky (Barfi)

Kategorie: Moučníky

Autor:

Karamelové kostky (Barfi)

Suroviny

Porce: 4 + –

Doba přípravy: 35 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Vaření

Země: Indie

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Mléko nalijte do širokého hrnce s tlustým dnem a postavte ho na velký plamen. Když se mléko téměř vaří a zvedá se, snižte přívod tepla tak, aby se plynule vařilo, ale přitom nepřekypělo. Pravidelně míchejte, aby se mléko nepřipálilo. Kondenzování mléka může trvat až kolem jedné hodiny a proto vyžaduje trpělivost.
Když mléko zhoustne, začne se podobat pastě a vařečka zanechává krátkodobou stopu, přidejte cukr a máslo. Pokračujte ve vaření a míchejte až barfi zhoustne natolik, že se začne lepit. Vařte dál, a když si myslíte, že už to více nejde, pokračujte ještě alespoň 5 minut. Barfi je chutné samo o sobě, ale jestliže je chcete ještě ochutit, můžete nyní přimíchat příchutě. Drcené ořechy, vanilka, opražený kokos, mletý kardamon, mletá skořice – to všechno jsou typické příchutě do barfi. Nakonec barfi přeneste na máslem vymazaný plech. Když je na dotyk dostatečně vychladlé, vytvarujte je do asi 2,5 cm vysokého čtvercového koláče. Pokud je již dostatečně ztuhlý, rozkrájejte ho na kousky.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist