Karamelové kostky (Barfi)
Kategorie: Moučníky
Autor: wencek

Suroviny
- cukr krupice 100 g
- máslo 1 lžíce
- mléko 1.9 l
Doba přípravy: 35 min
Obtížnost: Středně obtížné
Způsob přípravy: Vaření
Země: Indie
Počet porcí: 4
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Mléko nalijte do širokého hrnce s tlustým dnem a postavte ho na velký plamen. Když se mléko téměř vaří a zvedá se, snižte přívod tepla tak, aby se plynule vařilo, ale přitom nepřekypělo. Pravidelně míchejte, aby se mléko nepřipálilo. Kondenzování mléka může trvat až kolem jedné hodiny a proto vyžaduje trpělivost.
Když mléko zhoustne, začne se podobat pastě a vařečka zanechává krátkodobou stopu, přidejte cukr a máslo. Pokračujte ve vaření a míchejte až barfi zhoustne natolik, že se začne lepit. Vařte dál, a když si myslíte, že už to více nejde, pokračujte ještě alespoň 5 minut. Barfi je chutné samo o sobě, ale jestliže je chcete ještě ochutit, můžete nyní přimíchat příchutě. Drcené ořechy, vanilka, opražený kokos, mletý kardamon, mletá skořice – to všechno jsou typické příchutě do barfi. Nakonec barfi přeneste na máslem vymazaný plech. Když je na dotyk dostatečně vychladlé, vytvarujte je do asi 2,5 cm vysokého čtvercového koláče. Pokud je již dostatečně ztuhlý, rozkrájejte ho na kousky.
Když mléko zhoustne, začne se podobat pastě a vařečka zanechává krátkodobou stopu, přidejte cukr a máslo. Pokračujte ve vaření a míchejte až barfi zhoustne natolik, že se začne lepit. Vařte dál, a když si myslíte, že už to více nejde, pokračujte ještě alespoň 5 minut. Barfi je chutné samo o sobě, ale jestliže je chcete ještě ochutit, můžete nyní přimíchat příchutě. Drcené ořechy, vanilka, opražený kokos, mletý kardamon, mletá skořice – to všechno jsou typické příchutě do barfi. Nakonec barfi přeneste na máslem vymazaný plech. Když je na dotyk dostatečně vychladlé, vytvarujte je do asi 2,5 cm vysokého čtvercového koláče. Pokud je již dostatečně ztuhlý, rozkrájejte ho na kousky.
Podobné recepty
- » Karamelové kostky II.
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Telecí pečeně na karamelové šalotce
(Hodnocení: 1.17 - hlasovalo 6x) - » Karamelové řezy snů
(Hodnocení: 3 - hlasovalo 2x) - » Karamelové řezy
(Hodnocení: 2 - hlasovalo 1x) - » Karamelové řezy s ořechy
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x) - » Karamelové bebe řezy
(Hodnocení: 2.5 - hlasovalo 2x) - » Karamelové hrudky
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1015716) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 307987) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237340) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 232241) - » Couračka
(Navštívilo: 150779) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131039) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113661)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy