Quiche s cibulí a sýrem gruyére

Kategorie: Moučníky

Autor:

Quiche s cibulí a sýrem gruyére

Suroviny

Porce: 12 + –

Doba přípravy: 60 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 12

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:


1
Z másla a mouky zpracujte rukama drobenku. Přidejte sůl a po částech vodu tak, aby vzniklo pevné těsto. Pracujte rychle, jinak bude upečené těsto tuhé. Hotové těsto zabalte do fólie a nechte alespoň 30 minut odpočívat v lednici.

2
Troubu předehřejte na 200 °C.

3
Připravte náplň. Cibuli zvolna opékejte na oleji a másle asi 30 minut, dokud nezezlátne. Nespěchejte, pomalým smažením cibule zkaramelizuje a zesládne. K hotové cibuli přidejte smetanu, žloutek a sýr. Směs ochuťte solí, čerstvě mletým pepřem a muškátovým oříškem. Odložte.

4
Odpočaté těsto rozválejte, přeneste do vyšší formy na quiche (můžete klidně použít i rozevíratelnou dortovou formu). Rukama vtlačte do formy a odřízněte na okrajích přebytečné těsto (pokud se někde udělá díra, zalepte ji kouskem těsta). V rukách důkladně pomačkejte pečicí papír a potom jím vyložte těsto. Zasypte suchými fazolemi nebo hrachem.

5
Dejte do trouby a pečte 10 minut. Papír i s fazolemi odstraňte a pečte ještě 10 minut dozlatova. Luštěniny si schovejte pro příští pečení.

6
Koláč naplňte cibulovou směsí a pečte, dokud náplň nezpevní a její povrch nezezlátne. Chvilku před dopečením můžete dát na povrch koláče pár malých kousků másla.

7
Hotový quiche nechte nejdřív částečně zchladnout ve formě, pokud ho vyndáte horký, rozlomí se.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist