Domácí laskonky

Kategorie: Moučníky

Autor:

Domácí laskonky

Suroviny

Porce: 1 + –

Doba přípravy: 60 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 1

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Bílky s pískovým cukrem vyšlehejte v kotlíku v horké lázni do pěny asi 15 minut. Pěna musí být pěkně tuhá. Nechte ji mírně zchladnout a přidejte ořechy smíchané s moučkovým cukrem. Vymíchanou hmotu (nešlehejte) naneste přes šablonu na laskonky na plech s plátem papíru. Povrch uhlaďte a zbytek pěny stáhněte.

Šablonu pak opatrně zdvihněte a kousky pečte při 120 °C asi 15 minut. Teplotu pak v troubě stáhněte na 80 °C a laskonky při otevřených dvířkách dosušte. Kousky po zchladnutí slepujte po dvou karamelovým krémem. Podrobný postup najdete ve fotogalerii.

zdroj: hobbymanie.tv

Jaký je váš nejoblíbenější zákusek? Na co chodíte do cukrárny a co naopak děláte jen domácí? Vyzkoušejte náš recept a napište nám, jak se vám laskonky povedly a zda sklidily u návštěvy úspěch.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist