Jarní krůtí roláda

Kategorie: Maso

Autor:

Jarní krůtí roláda

Suroviny

Porce: 4 + –

Doba přípravy: 120 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Pečení

Zařazení: Oběd

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

1. Chřest se škrabkou oloupeme a odkrojíme tuhé konce. Krátce ho spaříme ve vroucí osolené vodě, pak zprudka ochladíme v ledové vodě a necháme okapat. Krůtí maso očistíme, opatrně prokrojíme na co největší plát, který rozklepeme. Osolíme ho a opepříme.

2. Vejce rozklepneme do misky a rozšleháme se smetanou a špetkou soli. Na pánvi rozehřejeme trochu oleje a upečeme omeletu. Na naklepaný plát masa dáme plátky šunky, na ně položíme omeletu a chřest. Vše posypeme tymiánem, najemno nasekanou chilli papričkou, nakrájeným česnekem a nastrouhaným sýrem.

3. Plát masa s náplní opatrně zavineme a svážeme potravinářským provázkem. Roládu dáme do pekáčku, přidáme na větší kousky nakrájenou jarní cibulku, kousky másla a tymián. Vše podlijeme vínem.

4. Roládu vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180°C doměkka. Během pečení přeléváme výpekem a podle potřeby podléváme vodou. Hotovou roládu zbavíme provázku, nakrájíme na plátky a podáváme s chřestem nebo dušenou zeleninou.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist