Jarní krůtí roláda
Kategorie: Maso
Autor: Monyszek

Suroviny
- Chřest 250 g
- Krůtí prsa 800 g
- Mletý černý pepř 1 špetka
- Sůl 1 špetka
- Vejce 3 ks
- Smetana 2 lžíce
- Olej 5 lžíce
- Šunka 100 g
- Tymián 1 lžička
- Chilli paprička 1 ks
- Česnek 1 stroužek
- Parmazán 50 g
- Jarní cibulka 4 ks
- Máslo 20 g
- Bílé víno 200 ml
Doba přípravy: 120 min
Obtížnost: Středně obtížné
Způsob přípravy: Pečení
Zařazení: Oběd
Země: Česká republika
Počet porcí: 4
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
1. Chřest se škrabkou oloupeme a odkrojíme tuhé konce. Krátce ho spaříme ve vroucí osolené vodě, pak zprudka ochladíme v ledové vodě a necháme okapat. Krůtí maso očistíme, opatrně prokrojíme na co největší plát, který rozklepeme. Osolíme ho a opepříme.
2. Vejce rozklepneme do misky a rozšleháme se smetanou a špetkou soli. Na pánvi rozehřejeme trochu oleje a upečeme omeletu. Na naklepaný plát masa dáme plátky šunky, na ně položíme omeletu a chřest. Vše posypeme tymiánem, najemno nasekanou chilli papričkou, nakrájeným česnekem a nastrouhaným sýrem.
3. Plát masa s náplní opatrně zavineme a svážeme potravinářským provázkem. Roládu dáme do pekáčku, přidáme na větší kousky nakrájenou jarní cibulku, kousky másla a tymián. Vše podlijeme vínem.
4. Roládu vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180°C doměkka. Během pečení přeléváme výpekem a podle potřeby podléváme vodou. Hotovou roládu zbavíme provázku, nakrájíme na plátky a podáváme s chřestem nebo dušenou zeleninou.
2. Vejce rozklepneme do misky a rozšleháme se smetanou a špetkou soli. Na pánvi rozehřejeme trochu oleje a upečeme omeletu. Na naklepaný plát masa dáme plátky šunky, na ně položíme omeletu a chřest. Vše posypeme tymiánem, najemno nasekanou chilli papričkou, nakrájeným česnekem a nastrouhaným sýrem.
3. Plát masa s náplní opatrně zavineme a svážeme potravinářským provázkem. Roládu dáme do pekáčku, přidáme na větší kousky nakrájenou jarní cibulku, kousky másla a tymián. Vše podlijeme vínem.
4. Roládu vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180°C doměkka. Během pečení přeléváme výpekem a podle potřeby podléváme vodou. Hotovou roládu zbavíme provázku, nakrájíme na plátky a podáváme s chřestem nebo dušenou zeleninou.
Podobné recepty
- » Jarní mini kuřátka na másle
(Hodnocení: 1.45 - hlasovalo 29x) - » Šťouchané brambory s jarní cibulkou
(Hodnocení: 1.33 - hlasovalo 12x) - » Lehký jarní bramborový salát
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Jarní velikonoční nádivka
(Hodnocení: 2.11 - hlasovalo 9x) - » Jarní závitky štěstí
(Hodnocení: 2 - hlasovalo 2x) - » Treska v jarním kabátku
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x) - » Jarní masová roláda
(Hodnocení: 1.67 - hlasovalo 3x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1015713) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 307979) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237339) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 232233) - » Couračka
(Navštívilo: 150779) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131037) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113661)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy