Svíčková na hříbkách

Kategorie: Maso

Autor:

Svíčková na hříbkách

Suroviny

Porce: 8 + –
  • svíčková 1.5 kg
  • morek 100 g
  • červené víno 0.5 lahev
  • máslo 60 g
  • olivový olej 1 lžíce
  • koňak 1 šálek
  • mrkev 2 ks
  • šalotka 4 ks
  • česnek 1 stroužek
  • čerstvé hříbky 200 g
  • mouka 1 lžíce
  • sůl 1 špetka
  • pepř 1 špetka
  • strouhaný muškátový oříšek 1 špetka

Doba přípravy: 120 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Dušení

Země: Česká republika

Počet porcí: 8

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Asi 24 hodiny marinujeme maso ve víně a v oleji s karotkami a šalotkami nakrájenými na kolečka a s utřeným česnekem. Hodinu před podáváním si nejdříve na lžíci másla opečeme na malé kousky nakrájenou šunku. Šunku vyjmeme a místo ní dáme na větší kousky nakrájené hříbky, které dusíme až do vysmahnutí. Ty opět vyjmeme a držíme v teple. Do téže nádoby nalejeme marinádu, přivedeme ji do varu a necháme ji zvolna bublat asi 20 minut. Potom prolisujeme, abychom dostali asi 1/4 litru omáčky. Zatímco se marináda vaří, opečeme na sucé pánvi ze všech stran dozlatova dobře osušenou svíčkovou. Poté ji vložíme na kastrol s podušenými hříbky a opečenou šunkou, polijeme koňakem a zalijeme marinádou. Osolíme, opepříme, okořeníme asi na špičku nože strouhaným muškátovým oříškem. Přivedeme do varu, snížíme teplotu, zakryjeme pokličkou a necháme zlehounka !bublat", přičemž počítáme 12 minut na 1/4 kg masa. V pokovině dušení maso obrátíme. Asi 10 minut před skončením přidáme - mimo plotnu - morek nakrájený na kostičky, který jsme předtím 3 minuty povařili ve slané vodě, zasypeme žmolenkou z polévkové lžíce másla a polévkové lžíce mouky a lehce povaříme.
Podáváme s knedlíky.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist