Vepřová pečeně Arista

Kategorie: Maso

Autor:

Vepřová pečeně Arista

Suroviny

Porce: 6 + –
  • vepřová pečeně 800 g
  • česnek 5 stroužek
  • čerstvý rozmarýn 1 hrst
  • sůl 1 hrst
  • pepř 1 hrst
  • olivový olej 1 šálek
  • červené víno na podlití 1 velká odměrka
  • větší brambora 8 ks

Doba přípravy: 120 min

Obtížnost: Obtížné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 6

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

1. Stroužky česneku rozmačkáme a smícháme se solí, pepřem a nasekaným (drceným) rozmarýnem.
2. Do masa na pečeni uděláme nožem zářezy, do kterých vetřeme aromatickou směs. Zbytkem směsi potřeme maso i na povrchu.
Takto připravenou pečeni rychle osmahneme na pánvi na rozpáleném oleji ze všech stran a sundáme z pánve.
3. Oloupané, omyté a osušené nové brambory nakrájíme na stejně velké stroužky a vyložíme jimi dno na pekáče. Pokapeme je olivovým olejem a posypeme solí, pepřem a rozmarýnem.
Na vrstvu brambor položíme připravenou orestovanou pečeni a dáme péct:

Poznámka:

1. verze pro pečení podle Kluků - s ranými bramborami:
do trouby rozehřáté na cca 180°C na dobu 45 minut, během pečení podléváme šťávou,
2. verze pro pečení podle toskánského receptu:
do trouby rozehřáté na 150°C, přitom prvních 15 min. pečeme maso přikryté, po odkrytí podle potřeby občas poléváme směsí vína, vody a olivového oleje, aby se nevysušilo. Posledních 15 minut zvýšíme teplotu v troubě na 220°C, aby se maso i brambory upekly dozlatova a získaly křupavou kůrku.
Upečenou Aristu podáváme nakrájenou na tenké plátky politou šťávou z pečeně a s bramborami.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist