Vepřová pečeně na víně

Kategorie: Maso

Autor:

Suroviny

Porce: 5 + –

Doba přípravy: 425 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Pečení

Zařazení: Oběd

Země: Česká republika

Počet porcí: 5

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Příprava 20 min. Marinování 5 hod. Pečení 105 min.



Ze třech rozmarýnových větviček otrhejte lístky a nasekejte je najemno, přidejte k nim nastrouhanou kůru z jednoho citronu a česnek na plátky, sůl, pepř, muškátový oříšek i polovinu oleje a promíchejte.



Maso svažte potravinářským provázkem do stejně vysokého i širokého balíčku, aby se propékalo rovnoměrně, a ze všech stran ho potřete marinádou. Nechte pět hodin v chladu uležet.



Zbylý olej nalijte do pekáčku a rozpalte ho na středním plameni a pak na něm ze všech stran opečte maso lehce do hněda. Pak ho dejte péct do spodní části trouby zahřáté na 160 °C. Po chvíli přidejte zbylé rozmarýnové větvičky a pečte tři čtvrtě hodiny. Potom přilijte víno a další hodinu pečte. Pravidelně podlévejte a maso také obracejte. Před podáváním nechte deset minut stát.

Poznámka:

Podávat můžeme s rýží, brambory, bramborovou kaší nebo knedlíkem
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist