Jehněčí na rozmarýnu

Kategorie: Maso

Autor:

Jehněčí na rozmarýnu

Suroviny

Porce: 4 + –
  • Jehněčí kýta - 4 plátky 700 g
  • Česnek 1 stroužek
  • Rozmarýn čerstvý 1 snítka
  • Šafrán 1 špetka
  • Cibulky naťové 12 ks
  • Zeleninový vývar 100 ml
  • Petrželka - nasekaná 2 lžíce
  • Pórek 2 ks
  • Masový vývar 200 ml
  • Bílé víno 200 ml
  • Mrkev 400 g
  • Máslo 3 lžíce
  • Pepř černý mletý 1 špetka
  • Sůl 1 špetka

Doba přípravy: 120 min

Obtížnost: Snadné

Určen pro: Dietní

Způsob přípravy: Vaření

Zařazení: Oběd

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Rozmarýnovou snítku oberte a jehličky nasekejte nadrobno. Česnek oloupejte, nasekejte a smíchejte se solí.
Maso opláchněte ve studené vodě, osušte a po délce mírně nakrojte.
Do řezu vetřete česnek se solí, trochu sekaného rozmarýnu a mletý pepř.
Řez uzavřete, maso zabalte do potravinářské fólie, potom do alobalu a okraje dobře přitiskněte k sobě.
Maso dejte do horké nikoliv vroucí vody (asi 70 °C) a 30 minut vařte.
Mrkev omyjte, očistěte a blanšírujte na lžíci másla, přilijte trochu zeleninového vývaru a pod pokličkou duste na mírném ohni asi deset minut.
Očištěné cibulky také opečte na lžíci másla, přilijte trochu vývaru a duste asi osm minut. Stejným způsobem připravte i pórek, který stačí dusit pět minut.
Jehněčí vývar a víno zahřejte v hrnci, přidejte šafrán a zahustěte škrobovou moučkou.
Maso vyjměte z vody, odstraňte alobal a fólii a nakrájejte na plátky.
Sekanou petrželovou nať smíchejte s dušenou mrkví.
Na talíře rozdělte jednotlivé druhy dušené zeleniny a maso, zalijte omáčkou a podávejte s vařenými nebo dušenými bramborami.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist