Jehněčí na rozmarýnu
Kategorie: Maso
Autor: andrea

Suroviny
- Jehněčí kýta - 4 plátky 700 g
- Česnek 1 stroužek
- Rozmarýn čerstvý 1 snítka
- Šafrán 1 špetka
- Cibulky naťové 12 ks
- Zeleninový vývar 100 ml
- Petrželka - nasekaná 2 lžíce
- Pórek 2 ks
- Masový vývar 200 ml
- Bílé víno 200 ml
- Mrkev 400 g
- Máslo 3 lžíce
- Pepř černý mletý 1 špetka
- Sůl 1 špetka
Doba přípravy: 120 min
Obtížnost: Snadné
Určen pro: Dietní
Způsob přípravy: Vaření
Zařazení: Oběd
Země: Česká republika
Počet porcí: 4
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Rozmarýnovou snítku oberte a jehličky nasekejte nadrobno. Česnek oloupejte, nasekejte a smíchejte se solí.
Maso opláchněte ve studené vodě, osušte a po délce mírně nakrojte.
Do řezu vetřete česnek se solí, trochu sekaného rozmarýnu a mletý pepř.
Řez uzavřete, maso zabalte do potravinářské fólie, potom do alobalu a okraje dobře přitiskněte k sobě.
Maso dejte do horké nikoliv vroucí vody (asi 70 °C) a 30 minut vařte.
Mrkev omyjte, očistěte a blanšírujte na lžíci másla, přilijte trochu zeleninového vývaru a pod pokličkou duste na mírném ohni asi deset minut.
Očištěné cibulky také opečte na lžíci másla, přilijte trochu vývaru a duste asi osm minut. Stejným způsobem připravte i pórek, který stačí dusit pět minut.
Jehněčí vývar a víno zahřejte v hrnci, přidejte šafrán a zahustěte škrobovou moučkou.
Maso vyjměte z vody, odstraňte alobal a fólii a nakrájejte na plátky.
Sekanou petrželovou nať smíchejte s dušenou mrkví.
Na talíře rozdělte jednotlivé druhy dušené zeleniny a maso, zalijte omáčkou a podávejte s vařenými nebo dušenými bramborami.
Maso opláchněte ve studené vodě, osušte a po délce mírně nakrojte.
Do řezu vetřete česnek se solí, trochu sekaného rozmarýnu a mletý pepř.
Řez uzavřete, maso zabalte do potravinářské fólie, potom do alobalu a okraje dobře přitiskněte k sobě.
Maso dejte do horké nikoliv vroucí vody (asi 70 °C) a 30 minut vařte.
Mrkev omyjte, očistěte a blanšírujte na lžíci másla, přilijte trochu zeleninového vývaru a pod pokličkou duste na mírném ohni asi deset minut.
Očištěné cibulky také opečte na lžíci másla, přilijte trochu vývaru a duste asi osm minut. Stejným způsobem připravte i pórek, který stačí dusit pět minut.
Jehněčí vývar a víno zahřejte v hrnci, přidejte šafrán a zahustěte škrobovou moučkou.
Maso vyjměte z vody, odstraňte alobal a fólii a nakrájejte na plátky.
Sekanou petrželovou nať smíchejte s dušenou mrkví.
Na talíře rozdělte jednotlivé druhy dušené zeleniny a maso, zalijte omáčkou a podávejte s vařenými nebo dušenými bramborami.
Podobné recepty
- » Australská jehněčí kýta na rozmarýnu
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x) - » Jehněčí kotletky na rozmarýnu
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Jehněčí dušené na rozmarýnu
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Marinovaná jehněčí žebírka
(Hodnocení: 1.33 - hlasovalo 12x) - » Perfektní pečené jehněčí
(Hodnocení: 1.26 - hlasovalo 19x) - » Jehněčí guláš
(Hodnocení: 1.14 - hlasovalo 21x) - » Indické jehněčí curry
(Hodnocení: 3 - hlasovalo 2x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1017461) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 316446) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237957) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 234732) - » Couračka
(Navštívilo: 150868) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131937) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113952)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy