Australská jehněčí kýta na rozmarýnu

Kategorie: Maso

Autor:

Australská jehněčí kýta na rozmarýnu

Suroviny

Porce: 6 + –
  • jehněčí kýta 2 kg
  • česnek 6 stroužek
  • olej 1.3 hrnek
  • citrónová š'ťáva 1.3 hrnek
  • citrónová kůra 1 lžíce
  • rajčatová pasta 1 lžíce
  • nahrubo roztlučený pepř 1 lžíce
  • francouzká hořčice 1 lžíce
  • cukr 1 lžíce
  • tymián 2 lžíce
  • rozmarýn 1.4 hrnek

Doba přípravy: 40 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Austrálie

Počet porcí: 6

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Nakrájet česnek na klínky. Nožíkem naříznout do masa šikmé malé otvory a zastrkat do nich česnek. Položit maso na hlubší zapékací mísu a osolit ze všech stran.

V misce našlehat metlou olej, kůru, šťávu, pastu, pepř, hořčici a cukr do zhoustnutí. Pomazat maso jednou třetinou olejové směsi a dát do předehřáté trouby na 180°C. na 10min.

Pomazat maso polovinou zbývající směsi a péct dalších 10 min. Pomazat zbytek směsi na maso a posypat tymiánem.

Snížit teplotu na 160°C a péct po 1 hodinu. Posypat maso rozmarýnem a péct dalších 15–30 min. Po celou dobu pečení, sem tam polívat maso vzniklou šťávou.

Poznámka:

tzmián a rozmarýn čerstvě nasekaný
pepř dlre chuti jednu až jednu a čtvrt lžíce
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist