Briky jehněčí

Kategorie: Maso

Autor:

Briky  jehněčí

Suroviny

Porce: 4 + –
  • maso jehněčí 300 g
  • těsto listové list 8 ks
  • vejce 8 ks
  • cibule 3 ks
  • petržel 1 svazek
  • olej 12 lžíce
  • bílek vaječný 1 ks
  • citron 2 ks
  • pepř mletý 1 hrst
  • sůl 1 hrst

Doba přípravy: 45 min

Obtížnost: Obtížné

Způsob přípravy: Smažení

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Oloupanou cibuli posekáme, stejně tak petrželovou nať, a dáme
obojí povařit do 200 ml osolené vody. Tu slijeme. Přidáme mleté
maso, opepříme, dobře promícháme. Doprostřed každého listu
jemně vyváleného těsta dáme nádivku, vyklepneme na ni jedno
syrové vejce. Okraje listu složíme tak, abychom dostali čtverec.
Jeho kraje pomažeme trochou bílku a list složíme do trojúhelníku;
bílkem se na okrajích slepí. Mezitím jsme rozpálili na pánvi olej,
mělo by se z něj lehce kouřit. Briky do oleje opatrně vsouváme a
smažíme dvě až tři minuty. Přitom hořejšek poléváme olejem; asi
půl minuty před koncem smažení lze opatrně obrátit. Briky
podáváme horké se čtvrtkami citrónu; každý stolovník si svůj
zakape šťávou.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist