Briky jehněčí
Kategorie: Maso
Autor: sarysek

Suroviny
- maso jehněčí 300 g
- těsto listové list 8 ks
- vejce 8 ks
- cibule 3 ks
- petržel 1 svazek
- olej 12 lžíce
- bílek vaječný 1 ks
- citron 2 ks
- pepř mletý 1 hrst
- sůl 1 hrst
Doba přípravy: 45 min
Obtížnost: Obtížné
Způsob přípravy: Smažení
Země: Česká republika
Počet porcí: 4
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Oloupanou cibuli posekáme, stejně tak petrželovou nať, a dáme
obojí povařit do 200 ml osolené vody. Tu slijeme. Přidáme mleté
maso, opepříme, dobře promícháme. Doprostřed každého listu
jemně vyváleného těsta dáme nádivku, vyklepneme na ni jedno
syrové vejce. Okraje listu složíme tak, abychom dostali čtverec.
Jeho kraje pomažeme trochou bílku a list složíme do trojúhelníku;
bílkem se na okrajích slepí. Mezitím jsme rozpálili na pánvi olej,
mělo by se z něj lehce kouřit. Briky do oleje opatrně vsouváme a
smažíme dvě až tři minuty. Přitom hořejšek poléváme olejem; asi
půl minuty před koncem smažení lze opatrně obrátit. Briky
podáváme horké se čtvrtkami citrónu; každý stolovník si svůj
zakape šťávou.
obojí povařit do 200 ml osolené vody. Tu slijeme. Přidáme mleté
maso, opepříme, dobře promícháme. Doprostřed každého listu
jemně vyváleného těsta dáme nádivku, vyklepneme na ni jedno
syrové vejce. Okraje listu složíme tak, abychom dostali čtverec.
Jeho kraje pomažeme trochou bílku a list složíme do trojúhelníku;
bílkem se na okrajích slepí. Mezitím jsme rozpálili na pánvi olej,
mělo by se z něj lehce kouřit. Briky do oleje opatrně vsouváme a
smažíme dvě až tři minuty. Přitom hořejšek poléváme olejem; asi
půl minuty před koncem smažení lze opatrně obrátit. Briky
podáváme horké se čtvrtkami citrónu; každý stolovník si svůj
zakape šťávou.
Podobné recepty
- » Marinovaná jehněčí žebírka
(Hodnocení: 1.33 - hlasovalo 12x) - » Perfektní pečené jehněčí
(Hodnocení: 1.26 - hlasovalo 19x) - » Jehněčí guláš
(Hodnocení: 1.14 - hlasovalo 21x) - » Indické jehněčí curry
(Hodnocení: 3 - hlasovalo 2x) - » Jehněčí krkovička s rozmarýnem a jablky
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 2x) - » Jehněčí maso s kuskusem
(Hodnocení: 2 - hlasovalo 1x) - » Dušené jehněčí kolínko
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1015773) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 308487) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237347) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 232261) - » Couračka
(Navštívilo: 150779) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131039) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113661)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy