Kořeněná krůtí prsa s pečenými brambory

Kategorie: Maso

Autor:

Kořeněná krůtí prsa s pečenými brambory

Suroviny

Porce: 2 + –

Doba přípravy: 75 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 2

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Krůtí prsa omyjeme, zlehka naklepeme a naložíme do marinády vymíchané ze soli, pepře, chilli vloček a rozmarýnu (vše v olivovém oleji). Krůtí prsa necháme naložené přes noc.

Brambory odrhneme kartáčkem a nakrájíme na pravidelná kolečka na plech vymazaný olivovým olejem. Posypeme bylinkovou solí a čerstvě nadrceným pepřem, kterým nešetříme. Brambory v silně vyhřáté troubě dozlatova upečeme, asi v polovině pečení zasypeme hrstí na kolečka nakrájeného pórku. Sem tam promícháme.

Na pánvi rozehřejeme plátek másla a naložená krůtí prsa osmahneme z obou stran, podlijeme bílým vínem a necháme vysmahnout.

Brambory rozdělíme na talíře, položíme plátek masa a na závěr můžeme přidat lžíci zakysané smetany a dozdobit kořením.

Kořeněná krůtí prsa s pečenými brambory podáváme ihned po přípravě, jako "ohřívané" jídlo už to není ono. Množství koření a brambor je na naší chuti.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist