Jehněčí kolínko na kořenové zelenině

Kategorie: Maso

Autor:

Jehněčí kolínko na kořenové zelenině

Suroviny

Porce: 2 + –

Doba přípravy: 75 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 2

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Zeleninu očistíme a nakrájíme na kostičky. Cibuli nakrájíme nahrubo, česnek prolisujeme. Do pekáčku dáme mrkev, petržel, celer, cibuli a promícháme. Na zeleninu dáme rozmarýn. Troubu předehřejeme na 150 °C.

Jehněčí kolínko podle potřeby očistíme a pokud ho máme i s kloubem, odstraníme ho. Měla jsem velmi malé, syrové mělo i s kostí pouhých 350 g. Do změklého másla přidáme prolisovaný česnek a máslem důkladně potřeme obě kolínka. Nakonec je osolíme mořskou solí a položíme na zeleninu. Přilijeme vodu, přiklopíme poklicí nebo alobalem a vložíme do trouby. Jehněčí kolínko na kořenové zelenině pečeme 60 - 75 minut. Pokud máte kolínka větší, pečte jej klidně i 2 hodiny. Nezvyšujte ale teplotu, kolínka se vysuší.

Upečená jehněčí kolínka na kořenové zelenině podáváme na nahřátých talířích. Můžou být bez přílohy jako lehká večeře nebo s bramborovou kaší jako hlavní jídlo.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist