Dušené jehněčí plecko s bylinkami a sumahem

Kategorie: Maso

Autor:

Dušené jehněčí plecko s bylinkami a sumahem

Suroviny

Porce: 1 + –

Doba přípravy: 120 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Dušení

Země: Česká republika

Počet porcí: 1

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Jehněčí plecko s kostí omyjeme, osolíme, opepříme, a okořeníme sumahem a drceným kmínem.

Na oleji zesklovatíme nasekanou cibuli a česnek, přidáme cca 4 snítky čerstvého rozmarýnu a cca 4 snítky čerstvé saturejky, vložíme plecko a z obou stran necháme zatáhnout. Podlijeme bílým vínem a vodou, dusíme pod poklicí cca 1,5 hodiny, až je maso měkké. V půlce dušení maso obrátíme a případně ještě přidáme vodu. Měkké maso vyjmeme a uložíme pod alobal do tepla. Šťávu přecedíme, přidáme sladkou smetanu, na kolečka nasekanou zelenou část jarních - lahůdkových cibulek, a máslem spojeným s hladkou moukou zahustíme a povaříme. Podle chuti osolíme, případně přidáme pár kapek citronové šťávy, můžeme přidat i špetku majoránky.

Maso oddělíme od kosti, naporcujeme a můžeme podávat.

Jako vhodná příloha k dušenému jehněčímu plecku s bylinkami a sumahem jsou kvalitní těstoviny.

Koření Sumah - lidový název: Škumpa koželužská, Sumaq. Je to prášek překrásné temně červené barvy a kyselé chuti. V podstatě to jsou usušené a umleté plodové palice stromu a keře škumpy koželužské, domácí kolem Středomoří a v jihozápadní Asii. U nás některé druhy škump rovněž rostou v parcích, ale jejich plody se nepoužívají. V originálních receptech zakavkazské kuchyně se používá k rožněným masům (šašlik) nebo do jídla (čachonhbili). Kdysi se snad sumah používal u východních národů místo soli.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist