Dušené jehněčí se zeleninou
Kategorie: Maso
Autor: sarysek
Suroviny
- suché červené víno 1 sklenice
- česnek 2 stroužek
- brambory 500 g
- rajče 6 ks
- červená paprika 1 ks
- rajčatové pyré 1 sklenice
- cibule 1 ks
- zelená paprika 1 ks
- jehněčí plec bez kosti 750 g
- podle chuti
- sůl 1 ks
- chilli paprička 1 ks
- mletý pepř 1 ks
- tymián 1 lžička
- oregano 1 lžička
- podle potřeby
- olivový olej 4 lžíce
- vývar 1 ks
- hladká mouka 1 ks
Doba přípravy: 75 min
Obtížnost: Snadné
Způsob přípravy: Dušení
Země: Česká republika
Počet porcí: 4
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Oloupané brambory nakrájíme na menší kostky. Spařená rajčata a papriky oloupeme a nakrájíme též na kostky. Oloupanou cibuli s česnekem nakrájíme najemno. Chilli papričku bez zrníček nakrájíme na proužky. Dobře očištěné a osušené jehněčí nakrájíme na větší kostky. Maso dáme do pytlíku s troškou mouky a dobře zatřeseme, ať se maso obalí.
Na trošce oleji orestujeme cibuli s česnekem do zlatavé barvy. Přidáme jehněčí, které nejprve zprudka orestujeme ze všech stran. Pak přidáme rajčatové pyré a promícháme. Do základu s masem přidáme nakrájenou zeleninu bez brambor. Brambory přidáme až v polovině vaření. Směs dochutíme tymiánem, oreganem, solí a pepřem. Vše podlijeme vínem a jakmile se vypaří, přidáme vývar. Vývaru přidáme méně, jen aby pokrylo maso. Jehněčí se zeleninou vaříme pomaličku při nízké teplotě s pokličkou do změknutí masa. Jehněčí můžeme péct i v troubě na 180 °C. Nezapomínáme však občas promíchat a po trošce podlévat.
Dušené jehněčí se zeleninou podáváme teplé s oblíbenou přílohou. Kdo není milovníkem skopového masa, vymění ho za vepřové nebo hovězí.
Na trošce oleji orestujeme cibuli s česnekem do zlatavé barvy. Přidáme jehněčí, které nejprve zprudka orestujeme ze všech stran. Pak přidáme rajčatové pyré a promícháme. Do základu s masem přidáme nakrájenou zeleninu bez brambor. Brambory přidáme až v polovině vaření. Směs dochutíme tymiánem, oreganem, solí a pepřem. Vše podlijeme vínem a jakmile se vypaří, přidáme vývar. Vývaru přidáme méně, jen aby pokrylo maso. Jehněčí se zeleninou vaříme pomaličku při nízké teplotě s pokličkou do změknutí masa. Jehněčí můžeme péct i v troubě na 180 °C. Nezapomínáme však občas promíchat a po trošce podlévat.
Dušené jehněčí se zeleninou podáváme teplé s oblíbenou přílohou. Kdo není milovníkem skopového masa, vymění ho za vepřové nebo hovězí.
Podobné recepty
- » Dušené jehněčí kolínko
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x) - » Dušené jehněčí s tymiánem I.
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Dušené jehněčí maso
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Dušené jehněčí na zelenině
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Dušené jehněčí plecko s bylinkami a sumahem
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Dušené kapustičky I.
(Hodnocení: 1.4 - hlasovalo 5x) - » Vepřové dušené řízky na houbách
(Hodnocení: 1.29 - hlasovalo 7x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1013401) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 294577) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 236219) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 223595) - » Couračka
(Navštívilo: 150684) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 128395) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 112936)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy