Dušené jehněčí se zeleninou

Kategorie: Maso

Autor:

Dušené jehněčí se zeleninou

Suroviny

Porce: 4 + –

Doba přípravy: 75 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Dušení

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Oloupané brambory nakrájíme na menší kostky. Spařená rajčata a papriky oloupeme a nakrájíme též na kostky. Oloupanou cibuli s česnekem nakrájíme najemno. Chilli papričku bez zrníček nakrájíme na proužky. Dobře očištěné a osušené jehněčí nakrájíme na větší kostky. Maso dáme do pytlíku s troškou mouky a dobře zatřeseme, ať se maso obalí.

Na trošce oleji orestujeme cibuli s česnekem do zlatavé barvy. Přidáme jehněčí, které nejprve zprudka orestujeme ze všech stran. Pak přidáme rajčatové pyré a promícháme. Do základu s masem přidáme nakrájenou zeleninu bez brambor. Brambory přidáme až v polovině vaření. Směs dochutíme tymiánem, oreganem, solí a pepřem. Vše podlijeme vínem a jakmile se vypaří, přidáme vývar. Vývaru přidáme méně, jen aby pokrylo maso. Jehněčí se zeleninou vaříme pomaličku při nízké teplotě s pokličkou do změknutí masa. Jehněčí můžeme péct i v troubě na 180 °C. Nezapomínáme však občas promíchat a po trošce podlévat.

Dušené jehněčí se zeleninou podáváme teplé s oblíbenou přílohou. Kdo není milovníkem skopového masa, vymění ho za vepřové nebo hovězí.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře


Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist