Dušené jehněčí na zelenině

Kategorie: Maso

Autor:

Dušené jehněčí na zelenině

Suroviny

Porce: 4 + –

Doba přípravy: 150 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Dušení

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Jehněčí maso omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na jemné kostičky. Rajčata spaříme, oloupeme a rozmixujeme. Očištěnou karotku nakrájíme na jemná kolečka. Řapíkatý celer nakrájíme na drobné kousky. Tymián usekáme.

Porce masa zprudka opečeme ze všech stran na rozpáleném oleji. Maso vyjmeme, přidáme mrkev a řapíkatý celer. Vše orestujeme do zlatohnědé barvy. Potom vmícháme tymián, nakrájenou cibuli a opět vše krátce opečeme. Nakonec přidáme česnek a rozmixovaná rajčata. Do takto připraveného základu vložíme opečené maso, vše podlijeme vývarem a zakryté jehněčí zvolna dusíme doměkka. Vypečený tuk odebereme a pokrm zahustíme rajčatovým protlakem. Krátce povaříme a dochutíme solí a pepřem.

Maso rozdělíme na teplé talíře, poklademe dušenou zeleninou a ihned podáváme. Vhodnou přílohou k dušenému jehněčímu na zelenině je rýže nebo opečené brambory.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist