Jehněčí hřbet s bylinkami
Kategorie: Maso
Autor: sarysek

Suroviny
- česnek 4 stroužek
- olivový olej 4 lžíce
- hovězí vývar 2 dl
- jehněčí hřbet 250 g
- tymián 6 ks
- čerstvě nasekaná petrželka 6 snítka
- bíle suché víno 2 dl
- podle chuti
- mletý černý pepř 1 ks
- sůl 1 ks
Doba přípravy: 60 min
Obtížnost: Snadné
Způsob přípravy: Pečení
Země: Česká republika
Počet porcí: 4
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Troubu rozehřejeme na 240 °C. Česnek nasekáme nahrubo. Umyté a osušené jehněčí kousky potřeme olejem, osolíme a opepříme.
Dno zapékací misky pokapeme olejem. Uložíme do ní kousky masa a posypeme česnekem. Pečeme ve středu trouby na 10 minut. Podlijeme bílým vínem a pečeme dalších 5 - 10 minut. Mísu s masem vytáhneme. Maso ihned zabalíme do alobalu a necháme stát 10 minut.
Mezitím si najemno nakrájíme omyté bylinky. Výpek z masa ručním mixerem rozmixujeme s bylinkami. Dobře promícháme a ochutíme solí, pepřem. Pokud nezbyla šťáva z výpeku, můžeme přidat 2 dl hovězího vývaru.
Jehněčí hřbet s bylinkami podáváme s pečenými brambory nebo polentou a polité bylinkovou šťávou.
Dno zapékací misky pokapeme olejem. Uložíme do ní kousky masa a posypeme česnekem. Pečeme ve středu trouby na 10 minut. Podlijeme bílým vínem a pečeme dalších 5 - 10 minut. Mísu s masem vytáhneme. Maso ihned zabalíme do alobalu a necháme stát 10 minut.
Mezitím si najemno nakrájíme omyté bylinky. Výpek z masa ručním mixerem rozmixujeme s bylinkami. Dobře promícháme a ochutíme solí, pepřem. Pokud nezbyla šťáva z výpeku, můžeme přidat 2 dl hovězího vývaru.
Jehněčí hřbet s bylinkami podáváme s pečenými brambory nebo polentou a polité bylinkovou šťávou.
Podobné recepty
- » Jehněčí hřbet ve voňavé krustě
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x) - » Jehněčí hřbet na šalvěji
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Marinovaná jehněčí žebírka
(Hodnocení: 1.33 - hlasovalo 12x) - » Perfektní pečené jehněčí
(Hodnocení: 1.26 - hlasovalo 19x) - » Jehněčí guláš
(Hodnocení: 1.14 - hlasovalo 21x) - » Indické jehněčí curry
(Hodnocení: 3 - hlasovalo 2x) - » Jehněčí krkovička s rozmarýnem a jablky
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 2x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1015775) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 308575) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237351) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 232302) - » Couračka
(Navštívilo: 150780) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131050) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113668)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy