Vepřové kotlety narychlo
Kategorie: Maso
Autor: sarysek

Suroviny
- smetana ke šlehání 1 kelímek
- uzený sýr 100 g
- mletá pálivá paprika 0.25 lžička
- brambory 750 g
- vepřová kotleta 4 plátek
- mletý černý pepř 0.5 lžička
- cibule 3 ks
- mletá sladká paprika 1 lžička
- ďábelské koření 0.5 lžička
Doba přípravy: 60 min
Obtížnost: Snadné
Způsob přípravy: Pečení
Země: Česká republika
Počet porcí: 1
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Brambory oloupeme, nakrájíme na silnější plátky a poklademe na dno vymazané zapékací mísy. Cibuli také oloupeme, nakrájíme na kolečka a rozdrobíme silnější vrstvu na brambory.
Kotlety naklepeme a posypeme vším kořením z obou stran. Netřeba solit. Také doporučuji nepřehánět to s pepřem, ďábelské koření umí divy. Poté položíme kotlety na brambory s cibulí. Na ně poklademe druhou vrstvu brambor, nakrájených na trochu slabší plátky a zalijeme smetanou. Doporučuji ke šlehání, protože obyčejná vypotí moc vody a maso se potom nepeče, ale vaří.
Vepřové kotlety vložíme do vyhřáté trouby a pečeme přibližně hodinku, záleží na troubě. Po upečení zakryjeme sýrem nakrájeným na plátky a necháme ho v troubě jen rozpustit.
Vepřové kotlety narychlo servírujeme přímo v zapékací misce a na talíře rozdělujeme přímo u stolu.
Množství ingrediencí je uvedeno na střední zapékací misku.
Kotlety naklepeme a posypeme vším kořením z obou stran. Netřeba solit. Také doporučuji nepřehánět to s pepřem, ďábelské koření umí divy. Poté položíme kotlety na brambory s cibulí. Na ně poklademe druhou vrstvu brambor, nakrájených na trochu slabší plátky a zalijeme smetanou. Doporučuji ke šlehání, protože obyčejná vypotí moc vody a maso se potom nepeče, ale vaří.
Vepřové kotlety vložíme do vyhřáté trouby a pečeme přibližně hodinku, záleží na troubě. Po upečení zakryjeme sýrem nakrájeným na plátky a necháme ho v troubě jen rozpustit.
Vepřové kotlety narychlo servírujeme přímo v zapékací misce a na talíře rozdělujeme přímo u stolu.
Množství ingrediencí je uvedeno na střední zapékací misku.
Podobné recepty
- » Vepřové kotlety s jemnou žampionovou omáčkou
(Hodnocení: 1.18 - hlasovalo 33x) - » Vepřové kotlety z jižního Slovenska
(Hodnocení: 2.5 - hlasovalo 6x) - » Zapečené vepřové kotlety s bramborami na šlehačce
(Hodnocení: 1.19 - hlasovalo 36x) - » Zapečené vepřové kotlety s rýží
(Hodnocení: 2.33 - hlasovalo 3x) - » Nakládané vepřové kotlety
(Hodnocení: 1.5 - hlasovalo 4x) - » Vepřové kotlety na kmíně
(Hodnocení: 1.43 - hlasovalo 7x) - » Křehké vepřové kotlety
(Hodnocení: 2 - hlasovalo 1x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1015820) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 308814) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237398) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 232512) - » Couračka
(Navštívilo: 150785) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131118) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113686)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy