Nakládané vepřové kotlety

Kategorie: Maso

Autor:

Nakládané vepřové kotlety

Suroviny

Porce: 4 + –

Doba přípravy: 35 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Grilování

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

1. Očištěné, omyté a osušené kotlety položíme vedle sebe do nízké mísy tak, aby byly jen v jedné vrstvě, na maso naskládáme cibuli, bobkové listy, skořici, kuličky pepře a nového koření, hřebíček
2. Do mísy nasypeme sůl a hnědý cukr, přilijeme horkou vodu a vše šleháme tak dlouho, dokud se cukr a sůl nerozpustí, pak vmícháme studenou vodu, bourbon a polovinu oleje
3. Připravenou marinádou zalijeme kotlety, několikrát je otočíme, aby se marináda dostala do všech ohybů masa
4. Naložené vepřové přikryjeme mikrotenovou fólií a necháme marinovat v ledničce 3-4 hodiny, během tohoto času kotlety několikrát otočíme
5. Gril rozehřejeme na vysokou teplotu, měl by mít kolem 280 °C, čistý rošt grilu potřeme olejem
6. Maso necháme důkladně okapat a raději ho ještě osušíme papírovou utěrkou
7. Kotlety dáme na střed roštu, dále od ohně, přikryjeme gril a v kouři grilujeme 20 minut, poté kotlety posuneme přímo nad žhavé uhlíky
8. Grilujte je nepřikryté 4-7 minut z každé strany, každé 2 minuty je přitom pootočíme o 90 stupňů, aby se na kůrčičce vytvořila efektní mřížka
9. Hotové porce masa přendáme z grilu na talíře a necháme je 3 minuty odpočinout, pak ihned podáváme.

Poznámka:

velké kotlety, zhruba po 300 g (na výšku 2,5 cm)
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře


Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist