Jehněčí na majoránce
Kategorie: Maso
Autor: sarysek

Suroviny
- kořenová zelenina 100 g
- cibule 2 ks
- česnek 3 stroužek
- máslo 2 lžíce
- smetana 150 ml
- jehněčí plec 600 g
- podle chuti
- majoránka 1 ks
- mletý pepř 1 ks
- sůl 1 ks
- podle potřeby
- olej 1 ks
- hladká mouka 1 ks
Doba přípravy: 60 min
Obtížnost: Snadné
Způsob přípravy: Vaření
Země: Česká republika
Počet porcí: 4
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
ehněčí plec nakrájíme na kostky, vložíme do osolené vody a přivedeme k varu. Potom teplotu snížíme a dovaříme doměkka. K jehněčímu přidáme očištěnou a nakrájenou kořenovou zeleninu a dovaříme. Maso z vývaru vyjmeme.
Na oleji a másle zpěníme nakrájenou cibuli, poprášíme ji moukou a za stálého míchání připravíme světlou jíšku. Ochutíme ji prolisovaným česnekem, pepřem a majoránkou. Pak ji zalijeme vývarem z masa a zeleniny a cca 20 minut povaříme. Do základu přilijeme smetanu, prohřejeme a přecedíme na uvařené maso.
Jehněčí na majoránce podáváme s rýží, noky nebo brambory
Na oleji a másle zpěníme nakrájenou cibuli, poprášíme ji moukou a za stálého míchání připravíme světlou jíšku. Ochutíme ji prolisovaným česnekem, pepřem a majoránkou. Pak ji zalijeme vývarem z masa a zeleniny a cca 20 minut povaříme. Do základu přilijeme smetanu, prohřejeme a přecedíme na uvařené maso.
Jehněčí na majoránce podáváme s rýží, noky nebo brambory
Podobné recepty
- » Jehněčí na majoránce
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Marinovaná jehněčí žebírka
(Hodnocení: 1.33 - hlasovalo 12x) - » Perfektní pečené jehněčí
(Hodnocení: 1.26 - hlasovalo 19x) - » Jehněčí guláš
(Hodnocení: 1.14 - hlasovalo 21x) - » Indické jehněčí curry
(Hodnocení: 3 - hlasovalo 2x) - » Jehněčí krkovička s rozmarýnem a jablky
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 2x) - » Jehněčí maso s kuskusem
(Hodnocení: 2 - hlasovalo 1x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1017250) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 315420) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237717) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 233397) - » Couračka
(Navštívilo: 150830) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131488) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113841)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy