Vepřové kotlety po srbsku

Kategorie: Maso

Autor:

Vepřové kotlety po srbsku

Suroviny

Porce: 4 + –
  • kyselé okurky 5 ks
  • kotleta vepřová 4 ks
  • hladká mouka 3 lžíce
  • malý rajský protlak 1 plechovka
  • menší cibule 4 ks
  • suché červené víno 3 dl
  • podle chuti
  • sůl, pepř 1 ks

Doba přípravy: 90 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Dušení

Země: Srbsko

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Kotlety omyjeme, očistíme, po obvodu nařežeme, naklepeme, osolíme, opepříme.

Na hrubší kostky nakrájíme cibuli a kyselé okurky

Kotlety z jedné strany obalíme v mouce

Obalenou stranou, je položíme na rozpálený olej, mezitím je z horní strany potřeme protlakem.

Po cca 2 minutách je otočíme, krátce osmahneme z protlakem potřené strany, zalijeme vínem, vsypeme nakrájenou zeleninu. Stáhneme, necháme dusit.

Po 15ti minutách, kotlety otočíme, rozmícháme protlak, necháme následně ještě alespoň 30 minut dusit. Pokud bude šťáva během dušení odpařená, přilijeme pomalu trochu vína.

Vepřové kotlety po srbsku jsou hotové. Jako přílohu doporučuji: rýži, hranolky, pečivo. Naopak, nedoporučuji brambory, a to ani ty americké.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist