Hovězí karbonaden
Kategorie: Maso
Autor: sarysek

Suroviny
- bobkový list 1 ks
- hladká mouka 2 lžíce
- černé pivo 1 l
- máslo 50 g
- tymián 1 ks
- pepř 1 špetka
- hnědý cukr 2 lžíce
- starší chléb 2 ks
- ocet 1 lžíce
- petržel 0.5 svazek
- plnotučná hořčice 2 lžíce
- zadní hovězí 1 kg
- sůl 1 špetka
- cibule 6 ks
Doba přípravy: 90 min
Obtížnost: Snadné
Způsob přípravy: Dušení
Země: Belgie
Počet porcí: 4
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Oloupeme a na kolečka nakrájíme cibuli. Maso opláchneme pod studenou vodou a osušíme. Rozehřejeme máslo, položíme na něj plátky masa a z obou stran osmahneme. Maso vyjmeme z pánve a do tuku dáme osmahnout cibuli dozlatova. Potom cibuli zasypeme moukou a zhruba 1 minutu ji smažíme a obracíme.
Přidáme černé pivo, mícháme, až se pivo začne vařit. Potom do piva s cibulí vrátíme zpátky maso. Přidáme tymián, bobkový list, petržel a také cukr, ocet, pepř a sůl. Přiklopíme pokličkou a necháme dusit. Zhruba po dvou hodinách petržel vyjmeme. Kousky staršího chleba namažeme hořčicí a vložíme je do omáčky. Hovězí karbonaden dusíme zhruba další hodinu.
Před servírováním vyjmeme bobkový list. Oblíbenou přílohou k takto připravenému hovězímu jsou hranolky, hodí se ale i vařený brambor. Tento recept je určen pro 4 až 6 osob.
Přidáme černé pivo, mícháme, až se pivo začne vařit. Potom do piva s cibulí vrátíme zpátky maso. Přidáme tymián, bobkový list, petržel a také cukr, ocet, pepř a sůl. Přiklopíme pokličkou a necháme dusit. Zhruba po dvou hodinách petržel vyjmeme. Kousky staršího chleba namažeme hořčicí a vložíme je do omáčky. Hovězí karbonaden dusíme zhruba další hodinu.
Před servírováním vyjmeme bobkový list. Oblíbenou přílohou k takto připravenému hovězímu jsou hranolky, hodí se ale i vařený brambor. Tento recept je určen pro 4 až 6 osob.
Podobné recepty
- » Hovězí roštěná
(Hodnocení: 1.43 - hlasovalo 376x) - » Pravý hospodský hovězí guláš
(Hodnocení: 1.42 - hlasovalo 120x) - » Cikánská hovězí pečeně
(Hodnocení: 1.39 - hlasovalo 44x) - » Štěpánská hovězí pečeně
(Hodnocení: 1.38 - hlasovalo 39x) - » Hovězí vývar z kostí - tmavý
(Hodnocení: 1.73 - hlasovalo 15x) - » Hovězí po makedonsku
(Hodnocení: 1.29 - hlasovalo 7x) - » Hovězí líčka na víně
(Hodnocení: 1.38 - hlasovalo 34x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1015773) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 308489) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237347) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 232261) - » Couračka
(Navštívilo: 150779) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131039) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113661)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy