Vepřová kýta na kmínu s kapustičkami
Kategorie: Maso
Autor: sarysek

Suroviny
- vepřová kýta 1 kg
- velká cibule 3 ks
- česnek 2 stroužek
- masový vývar 750 ml
- růžičková kapusta 500 g
- mletý kmín 1 lžíce
- dle chuti a potřeby sůl, pepř, sádlo, máslo, hladká mouka 1 ks
Doba přípravy: 60 min
Obtížnost: Snadné
Způsob přípravy: Dušení
Země: Česká republika
Počet porcí: 6
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Vepřovou kýtu nakrájíme na středné velké kostky. Promícháme je se solí, pepřem a mletým kmínem a dáme chvilku odležet. Ochucené maso vložíme do hrnce, kde máme rozpuštěnou lžíci vepřového sádla a opékáme dozlatova. Přidáme najemno nakrájené cibule, krátce osmahneme, podlijeme připraveným vývarem a dusíme doměkka.
Mezitím si očistíme růžičky kapusty od svrchních lístků, opereme a uvaříme je v páře během 20 minut. Ochutíme solí a pepřem a udržujeme teplé k podávání. Měkké a udušené vepřové maso vyjmeme ze šťávy a udržujeme teplé.
Šťávu, která je z části zahuštěna cibulí, rozmixujeme ponorným mixérem do sametově hladké omáčky, kterou následně dle potřeby a chuti zahustíme máslovou jíškou.
Pokud nám cibule omáčku dostatečně nezahustí a použijeme studenou máslovou jíšku, tak omáčku musíme ještě 15 minut za občasného promíchání provařit, aby zmizela pachuť mouky. Servírujeme s vařeným bramborem a kapustičkami.
Mezitím si očistíme růžičky kapusty od svrchních lístků, opereme a uvaříme je v páře během 20 minut. Ochutíme solí a pepřem a udržujeme teplé k podávání. Měkké a udušené vepřové maso vyjmeme ze šťávy a udržujeme teplé.
Šťávu, která je z části zahuštěna cibulí, rozmixujeme ponorným mixérem do sametově hladké omáčky, kterou následně dle potřeby a chuti zahustíme máslovou jíškou.
Pokud nám cibule omáčku dostatečně nezahustí a použijeme studenou máslovou jíšku, tak omáčku musíme ještě 15 minut za občasného promíchání provařit, aby zmizela pachuť mouky. Servírujeme s vařeným bramborem a kapustičkami.
Podobné recepty
- » Vepřová kýta po selsku
(Hodnocení: 1.46 - hlasovalo 72x) - » Vepřová kýta na česneku
(Hodnocení: 1.54 - hlasovalo 72x) - » Vepřová kýta na špeku
(Hodnocení: 1.6 - hlasovalo 5x) - » Frankfurtská vepřová kýta
(Hodnocení: 1.45 - hlasovalo 31x) - » Vepřová kýta na slanině a majoránce
(Hodnocení: 1.4 - hlasovalo 10x) - » Vepřová kýta v pivní omáčce
(Hodnocení: 2 - hlasovalo 1x) - » Vepřová kýta se sterilovanou paprikou a kozími rohy
(Hodnocení: 1.5 - hlasovalo 2x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1015712) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 307971) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237339) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 232230) - » Couračka
(Navštívilo: 150779) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131036) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113661)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy