Vepřová kýta na špeku

Kategorie: Maso

Autor:

Vepřová kýta na špeku

Suroviny

Porce: 6 + –

Doba přípravy: 120 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 6

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Špek nakrájíme na kostičky. Kapustičky očistíme. Kostičky špeku vyškvaříme, přidáme kapustičky, zalijeme vodou, osolíme, opepříme a dusíme do změknutí.

Cibuli nakrájíme nadrobno. Maso osolíme, opepříme, posypeme kmínem a opečeme na oleji, případně na sádle. Přidáme nakrájenou cibuli, kterou necháme zesklovatět, potom vše podlijeme vývarem z kostky a dáme péct do trouby, maso průběžně podléváme.
Asi v polovině pečení přidáme k masu česnek, který však neoloupeme, ale pouze rozebereme na jednotlivé stroužky.

Maso po upečení nakrájíme na plátky a podáváme s dušenými kapustičkami a vařeným bramborem.

Poznámka:

Když nemám hezký kousek kýty, dělávám ke kapustičkám sekanou. Kapustičky skvěle chutnají
i s hovězím na česneku.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře


Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist