KREPINETKA Z VEPŘOVÉ PANENKY NA RAGŮ ZE ZELENÉ ČOČKY, SILNOU MASOVOU ŠŤÁVOU A S RESTOVANÝMI ŠALOTKAMI

Kategorie: Maso

Autor:

KREPINETKA Z VEPŘOVÉ PANENKY NA RAGŮ ZE ZELENÉ ČOČKY, SILNOU MASOVOU ŠŤÁVOU A S RESTOVANÝMI ŠALOTKAMI

Suroviny

Porce: 4 + –
  • vepřová panenka 4 ks
  • bavorská uzená slanina 8 plátek
  • žampióny 6 ks
  • bílá část pórku 1 ks
  • listová petržel 2 hrst
  • sůl 2 špetka
  • pepř 2 špetka
  • sylný masový vývar 3 dl
  • šalotka 4 ks
  • máslo 30 g
  • Suroviny na 4 porce zelené čočky
  • syrová zelená čočka Lagris 250 g
  • šalotlka 3 ks
  • vývar z čočky 3 dl
  • slanina 60 g
  • parmezán 40 g
  • máslo 40 g
  • sůl 0.3 lžička
  • pepř 0.3 lžička
  • listová petrželka 1 hrst

Doba přípravy: 30 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Žampióny a pórek nakrájíme na plátky a na oleji orestujeme. Přidáme petrželku a ochutíme solí a pepřem. Připravenou směs umixujeme na hladkou fáš.

Maso nakrájíme na čtyři stejné kousky, osolíme a opepříme. Osmažíme na pánvi z každé strany dozlatova.

Plátky slaniny rozložíme po třech plátcích a na každou část rozetřeme bylinkovou fáš a pak přidáme maso. Zamotáme, opečeme na pánvi dozlatova a dáme dopéct do trouby na 180°C. Pečeme cca 10 – 12 minut.

Na výpeku v pánvi orestujeme na kolečka krájenou šalotku, necháme změknout a poté zalijeme vývarem, svaříme na jednu třetinu a zjemníme máslem.

Zelenou čočku uvaříme téměř doměkka. Scedíme a část vývaru si necháme. Na oleji orestujeme šalotku a slaninu pokrájenou na nudličky. Přidáme vařenou čočku, promícháme a zalijeme vývarem z čočky. Lehce provaříme, vložíme máslo a parmezán. Vymícháme krémovou konzistenci. Ochutíme solí, pepřem a listovou petrželkou.

Poznámka:

vepřová panenka 4 krát 180g
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist