UZENÝ VEPŘOVÝ JAZYK S KRÉMOVOU ČOČKOU A SILNOU MASOVOU ŠŤÁVOU

Kategorie: Maso

Autor:

UZENÝ VEPŘOVÝ JAZYK S KRÉMOVOU ČOČKOU A SILNOU MASOVOU ŠŤÁVOU

Suroviny

Porce: 4 + –

Doba přípravy: 30 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Vaření

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Cibuli, karotku a řapíkatý celer nakrájíme na kostky a na oleji orestujeme dozlatova, přidáme koření, zastříkneme vínem. Necháme víno odvařit, vložíme ve studené vodě dobře opláchnuté vepřové jazyky. Zalijeme vývarem a zvolna vaříme doměkka. Jazyky vyndáme, necháme částečně vychladit a oloupeme. Vývar přecedíme přes plátno a svaříme. Vývar musí lehce ulpívat na lžíci. Do vývaru vložíme studené máslo na zahuštění a zjemnění chuti.

Jazyky nakrájíme na plátky a lehce prohřejeme ve vzniklé redukci.

Čočku uvaříme v lehce osolené vodě doměkka. V rendlíku rozehřejeme šalotku, tymián, přidáme slaninu nakrájenou na nudličky, opečeme, přidáme z cezenou čočku, a vodou ve které se nám čočka vařila a lehce zavaříme. Na závěr vmícháme sýr a oříšek másla.

Čočka by měla mít konzistenci krémového risotta.

Poznámka:

místo pancetty můžeme požít klasický špek
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist