UZENÝ VEPŘOVÝ JAZYK S KRÉMOVOU ČOČKOU A SILNOU MASOVOU ŠŤÁVOU
Kategorie: Maso
Autor: wencek

Suroviny
- uzený vepřový jazyk 2 ks
- bílé suché víno 1 dl
- neslaný kuřecí vývar 7 dl
- červená cibule 2 ks
- karotka 1 ks
- řapikatý celer 2 ks
- bobkový list 1 ks
- nové koření 5 kulička
- máslo 30 g
- Suroviny na krémovou čočku
- červená čočka 200 g
- zelená čočka 200 g
- šalotka 1 ks
- pancetta 4 plátek
- sekaný tymián 1 lžíce
- vývar s čočky 2 dl
- máslo 50 g
Doba přípravy: 30 min
Obtížnost: Středně obtížné
Způsob přípravy: Vaření
Země: Česká republika
Počet porcí: 4
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Cibuli, karotku a řapíkatý celer nakrájíme na kostky a na oleji orestujeme dozlatova, přidáme koření, zastříkneme vínem. Necháme víno odvařit, vložíme ve studené vodě dobře opláchnuté vepřové jazyky. Zalijeme vývarem a zvolna vaříme doměkka. Jazyky vyndáme, necháme částečně vychladit a oloupeme. Vývar přecedíme přes plátno a svaříme. Vývar musí lehce ulpívat na lžíci. Do vývaru vložíme studené máslo na zahuštění a zjemnění chuti.
Jazyky nakrájíme na plátky a lehce prohřejeme ve vzniklé redukci.
Čočku uvaříme v lehce osolené vodě doměkka. V rendlíku rozehřejeme šalotku, tymián, přidáme slaninu nakrájenou na nudličky, opečeme, přidáme z cezenou čočku, a vodou ve které se nám čočka vařila a lehce zavaříme. Na závěr vmícháme sýr a oříšek másla.
Čočka by měla mít konzistenci krémového risotta.
Jazyky nakrájíme na plátky a lehce prohřejeme ve vzniklé redukci.
Čočku uvaříme v lehce osolené vodě doměkka. V rendlíku rozehřejeme šalotku, tymián, přidáme slaninu nakrájenou na nudličky, opečeme, přidáme z cezenou čočku, a vodou ve které se nám čočka vařila a lehce zavaříme. Na závěr vmícháme sýr a oříšek másla.
Čočka by měla mít konzistenci krémového risotta.
Poznámka:
místo pancetty můžeme požít klasický špekPodobné recepty
- » Fleky s čerstvou majoránkou a uzeným vepřovým bokem
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x) - » Knedlíky s uzeným masem
(Hodnocení: 1.29 - hlasovalo 7x) - » Křenová omáčka s uzeným
(Hodnocení: 1.59 - hlasovalo 27x) - » Kapustové karbanátky s uzeným masem
(Hodnocení: 1.33 - hlasovalo 9x) - » Domáci gnocchi s uzeným a bílým zelím
(Hodnocení: 1.5 - hlasovalo 12x) - » Karlovarský knedlík s uzeným
(Hodnocení: 2 - hlasovalo 6x) - » Míchaný zeleninový salát s uzeným tuňákem
(Hodnocení: 1.18 - hlasovalo 11x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1015716) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 307985) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237340) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 232241) - » Couračka
(Navštívilo: 150779) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131039) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113661)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy