Velikonoč.jehněčí s krustou,gratin.brambory s kopřivami a om. z podmáslí
Kategorie: Maso
Autor: wencek

Suroviny
- jehněčí kýta 1 kg
- bylinky 1 lžíce
- toastový chleba 4 plátek
- olivový olej 1 lžíce
- česnek 1 stroužek
- dijónská hořtice 1 lžička
- petrželka 1 lžíce
- Na omáčku
- cibule 2 ks
- pórek 1 ks
- masový vývar 4 dl
- podmáslí 3 dl
- máslo 70 g
- sůl 1 špetka
- pepř 1 špetka
- Gratonované brambory
- brambory 8 ks
- cibule 1 ks
- česnek 1 stroužek
- tymián 1 snítka
- šlehačka 300 ml
- kopřiva 100 g
- sůl 1 špetka
- pepř 1 špetka
- Na podávání
- karotka s natí 8 ks
- růžičková kapusta 8 ks
Doba přípravy: 60 min
Obtížnost: Středně obtížné
Způsob přípravy: Pečení
Země: Česká republika
Počet porcí: 4
Postup:
Krusta
Toustový chléb, máslo, oliv. olej, sůl, pepř, dijon, česnek, tymián a rozmarýn. V mixéru vymícháme drobenku.
Maso důkladně odblaníme, osolíme a opepříme. Potřeme filmem dijonské hořčice a naneseme krustu. Pečeme 15 minut při 210°C kombinace trouby horký vzduch grill. Necháme na teplém místě odpočinout a krájíme na jednotlivé porce.
Omáčka z podmáslí
Na másle orestujeme krájenou cibuli, pórek a zalijeme vývarem. Svaříme na polovinu a přilijeme podmáslí, provaříme lehce do zhoustnutí a umixujeme hladkou omáčku, kterou ochutíme solí a pepřem.
Gratinované brambory
Brambory oloupeme, opláchneme a nakrájíme nebo nastrouháme na 2 mm tenké plátky. Ve větším kastrolu rozehřejeme olej a na něm zesklovatíme na tenké nudličky nakrájenou cibuli. Přidáme česnek, tymián a opět lehce zarestujeme. Zalijeme smetanou a necháme svařit do husté konzistence. Plátky brambor opatrně promícháme, ochutíme solí a pepřem. Přendáme do pekáčku, rozložíme orestované kopřivy a pečeme ve vyhřaté troubě na 160°C asi 45 minut.
Poznámka:
bylinky - rozmarýn a tymiánPodobné recepty
- » Banánové smoothie s kopřivami
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Banánové smoothie s kopřivami
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Americké lívance z podmáslí
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Dip z podmáslí a modrého sýru
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Míchaná vejce s lívanečky z podmáslí
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Vanilkový koláč z podmáslí
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Mrkvový koláč s podmáslím a kořeněným karamelem
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1015713) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 307978) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237339) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 232233) - » Couračka
(Navštívilo: 150779) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131037) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113661)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy