Mrkvový koláč s podmáslím a kořeněným karamelem

Kategorie: Moučníky

Autor:

Mrkvový koláč s podmáslím a kořeněným karamelem

Suroviny

Porce: 12 + –

Doba přípravy: 60 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 12

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:


1
Předehřejte troubu na 180 °C. V pánvi rozmíchejte 180 g cukru a 40 ml vody. Zahřívejte a míchejte, dokud nevznikne světlý karamel. Opatrně vmíchejte 260 g másla – nepoprskejte se, pálí to. Vmíchejte strouhanou mrkev a pomaličku opékejte 15 min. Nechte zchladnout.

2
Smíchejte v pánvi 220 g pískového cukru a 50 ml vody a vařte, dokud nevznikne tmavý karamel. Opatrně vmíchejte zbylé máslo a ještě 50 ml vody. Přidejte překrájené karotky a vařte doměkka (4–5min). Vyndejte děrovanou naběračkou. Nechte vychladnout. Do zbylého krému vmíchejte smetanu a polovinu koření a odložte stranou. Krém ohřejte na mírném ohni až před podáváním.

3
Na pekanovou drobenku smíchejte přísady v misce a odložte.

4
Prošlehávejte vejce, žloutek a zbylý cukr, dokud krém nezbělá. Prosijte do vajec mouku, přidejte prášek do pečiva a zbylé koření. Promíchejte, přidejte podmáslí, kůru z citronu i pomeranče a strouhanou mrkev. 22 cm velkou koláčovou formu vymažte máslem, vyložte pečicím papírem. Vlijte těsto, urovnejte povrch. Do hvězdice poklaďte rozpůlenými karotkami a posypte pekanovou drobenkou. Pečte 1–1 ¼ hodiny, vyzkoušejte těsto špejlí.

5
Nechte 15 min. chladnout, podávejte teplé, přelité horkým kořeněným karamelem.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist