Plněný vepřový bok

Kategorie: Maso

Autor:

Plněný vepřový bok

Suroviny

Porce: 6 + –
  • vepřový bok 1 kg
  • sůl 1 špetka
  • pepř 1 špetka
  • směs koření na vepřové maso 2 lžíce
  • vývar s vepřových kostí 1.2 l
  • Na nádivku
  • starší rohlík 1 ks
  • vejce 1 ks
  • smetana 1 dl
  • celerová nať 1 lžička
  • petrželková nať 1 lžička
  • kuřecí játra 2 ks
  • sůl 1 špetka
  • pepř 1 špetka

Doba přípravy: 120 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 6

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Vepřový bůček bez kosti (nejlépe špička) dobře očistíme a přesně uprostřed vytvoříme velmi opatrně kapsu. Ideální je tzv. vykosťovací tenký nůž, u kterého je malá řezná plocha a dobře tak můžeme kontrolovat řez a zabránit tak nechtěnému proříznutí.
Nádivku vytvoříme nakrájením staršího rohlíku na malé kostičky. Vložíme do mísy, přelijeme smetanou a přidáme syrové vejce. Nasekáme dva kousky syrových kuřecích jater na menší kousky a nasekáme i celerovou a petrželovou nať. Přidáme k rohlíku se smetanou a zpracujeme v celistvou hmotu. Lehce osolíme a opepříme. Dochutíme troškou strouhaného muškátového oříšku a vše dokonale spojíme. Nádivku dáme na chvilku vychladit do lednice, aby se nám s ní lépe pracovalo.
Po vychlazení plníme rukou kapsu v bůčku. Bůčkovou kapsu neplníme až po hranu, ale počítáme s tím, že budeme muset kapsu zašít. Nádivku sklepneme tak, aby nevznikly nežádoucí vzduchové kapsy. Kapsu zašijeme režnou nití. Takto naplněný bůček po celém obvodu osolíme, opepříme a obalíme ve směsi koření na vepřové maso. Naplněný a okořeněný vepřový bůček dáme na pečící papír do pekáče. Podlijeme vývarem z kostí a přikryté pečeme 90 minut. Poté pečeme ještě odkryté asi 20 minut za občasného přelévání výpekem.
Výpek scedíme a lehce zahustíme kávovou lžičkou předem připravené světlé máslové jíšky. Necháme provařit asi 5 minut. Podáváme nakrájený bůček na silnější plátky s vařeným bramborem.

Poznámka:

kdo má rád může nádivku dochutit trochou muškátového oříšku
směs koření na vepřové maso (dovoz Řecko) (oregano, římský kmín, hřebíček, sušený česnek, sušená cibule)
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist