Hovězí v medové omáčce

Kategorie: Maso

Autor:

Hovězí v medové omáčce

Suroviny

Porce: 4 + –

Doba přípravy: 60 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Mrkev, cibuli i celer očistíme a nakrájíme na kousky. V kastrolu svaříme ocet s kořením. Necháme ho zchladnout, naředíme ho 300ml vody a přidáme do něj připravenou zeleninu. Do kastrolu s marinádou vložíme pečlivě očištěné maso a necháme 2 dny v chladu rozležet. Maso osušíme a zprudka ze všech stran opečeme na oleji. Pak ho i se zeleninou z marinády a částí marinády dáme do pekáčku, osolíme ho, přiklopíme, vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme asi 90 minut. Podle potřeby maso podléváme vývarem. Měkké maso vyjmeme. Zeleninu s výpekem rozmixujeme v kastrůlku a rozředíme zbylým vývarem. Přidáme med, propláchnuté rozinky a nastrouhaný perník. Vaříme asi 10 minut. Mezitím nasucho opečeme v troubě oříšky a pak je přidáme do omáčky. Maso nakrájíme na plátky, přelijeme omáčkou a podáváme s bramborovými knedlíky nebo s noky.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist