Jehněčí kebab II.
Kategorie: Maso
Autor: wencek

Suroviny
- jehněčí maso 500 g
- drcený kmín 2 lžička
- koriandr 2 lžička
- mletý černý pepř 1 lžička
- máta 3 lžíce
- česnek 4 stroužek
- cibule 1 ks
- mletý hřebíček 1 špetka
- Na omáčku
- zakysaná smetana 200 ml
- citrónová šťáva 1 lžíce
- olej 1 lžíce
- máta 2 lžíce
- česnek 1 stroužek
- mletá červená paprika 1 špetka
- mletý pepř 1 špetka
- sůl 1 špetka
Doba přípravy: 45 min
Obtížnost: Středně obtížné
Způsob přípravy: Grilování
Země: Turecko
Počet porcí: 5
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
1. Očištěné maso omyjeme, osušíme, dvakrát umeleme v masovém strojku
2. K mletému masu přidáme drcený kmín, podrcená koriandrová semínka, mletý černý pepř, špetku mletého hřebíčku, oloupané, prolisované stroužky česneku, oloupanou, nadrobno nasekanou cibuli, na jemno nasekanou mátu, sůl a vše dobře propracujeme
3. Rukama namočenýma v oleji vytvarujeme válečky, napíchneme je na špejle, které jsme předem namočili do studené vody a ze všech stran zvolna opečeme na grilu (asi 10 - 15 minut)
4. Podáváme s mátovou omáčkou, kterou připravíme tak, že promícháme zakysanou smetanu se špetkou soli, mletým pepřem, špetkou mleté červené papriky, oloupaným prolisovaným stroužkem česneku, citronovou šťávou, olejem a na jemno nasekanou mátou.
2. K mletému masu přidáme drcený kmín, podrcená koriandrová semínka, mletý černý pepř, špetku mletého hřebíčku, oloupané, prolisované stroužky česneku, oloupanou, nadrobno nasekanou cibuli, na jemno nasekanou mátu, sůl a vše dobře propracujeme
3. Rukama namočenýma v oleji vytvarujeme válečky, napíchneme je na špejle, které jsme předem namočili do studené vody a ze všech stran zvolna opečeme na grilu (asi 10 - 15 minut)
4. Podáváme s mátovou omáčkou, kterou připravíme tak, že promícháme zakysanou smetanu se špetkou soli, mletým pepřem, špetkou mleté červené papriky, oloupaným prolisovaným stroužkem česneku, citronovou šťávou, olejem a na jemno nasekanou mátou.
Podobné recepty
- » Bulharský jehněčí kebab
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x) - » Jehněčí kebab
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Jehněčí kebab
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Marinovaná jehněčí žebírka
(Hodnocení: 1.33 - hlasovalo 12x) - » Perfektní pečené jehněčí
(Hodnocení: 1.26 - hlasovalo 19x) - » Jehněčí guláš
(Hodnocení: 1.14 - hlasovalo 21x) - » Indické jehněčí curry
(Hodnocení: 3 - hlasovalo 2x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1015717) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 308000) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237341) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 232245) - » Couračka
(Navštívilo: 150779) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131039) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113661)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy