Pečené šhangajské kuře
Kategorie: Maso
Autor: wencek
Suroviny
- kuře 1 ks
- sojová omáčka 250 ml
- čerstvý zázvor 1 plátek
- sečuánské koření 1 lžička
- badyán 3 ks
- celá skořice 3 ks
- koření pěti vůní 1.5 lžička
- sušené chilli 1 ks
- česnek 3 stroužek
- sezamový olej 1 lžička
- hnědý cukr 100 g
- pomerančová kůra 1 ks
- voda 450 ml
Doba přípravy: 135 min
Obtížnost: Středně obtížné
Způsob přípravy: Pečení
Země: Čína
Počet porcí: 4
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
1-Prve si pripravime „master stock“ – zaklad pre vyvar dame vsetky ingrediencie do vody a varime 15 minut. (Z pomarancovej kory vykrojime bielu horku cast.)
2-Kuru umyjeme a dame ju dusit do vyvaru najprv na chrbte na cca 25 minut. Potom otocime na prsia a dusime dalsich 10–15 minut. Tradicne sa nevyberie, ale necha sa pomaly vychladnut vo vyvare trva to tak min. 1 hodinu… Pred koncom si dame predohriat ruru na 220 C.
3-Kuru vyberieme a dame do pekaca na zvysenu mriezku aby nebola polozena na dne. Potrieme olejom arasidovym. Pecieme do zlatista a pravidelne polievame vyvarom cca 30 minut.
4-My sme servirovali tradicnou cinskou zeleninou bok choy a „stir fry“ s cesnakom a chilli a podliali vyvarom.
5-„Master stock“ je dobre precedit, zobrat masnotu z vrchu a dat do mraznicky na dalsie pouzitie.
2-Kuru umyjeme a dame ju dusit do vyvaru najprv na chrbte na cca 25 minut. Potom otocime na prsia a dusime dalsich 10–15 minut. Tradicne sa nevyberie, ale necha sa pomaly vychladnut vo vyvare trva to tak min. 1 hodinu… Pred koncom si dame predohriat ruru na 220 C.
3-Kuru vyberieme a dame do pekaca na zvysenu mriezku aby nebola polozena na dne. Potrieme olejom arasidovym. Pecieme do zlatista a pravidelne polievame vyvarom cca 30 minut.
4-My sme servirovali tradicnou cinskou zeleninou bok choy a „stir fry“ s cesnakom a chilli a podliali vyvarom.
5-„Master stock“ je dobre precedit, zobrat masnotu z vrchu a dat do mraznicky na dalsie pouzitie.
Poznámka:
plátek zázvoru sylný 5 cmpomerančová kůra - 5 cm
Podobné recepty
- » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Hodnocení: 1.52 - hlasovalo 162x) - » Marinované srnčie stehno pomaly pečené v celku
(Hodnocení: 1.4 - hlasovalo 115x) - » Zapečené smetanové brambory s kuřecím masem
(Hodnocení: 1.51 - hlasovalo 61x) - » Cikánská hovězí pečeně
(Hodnocení: 1.39 - hlasovalo 44x) - » Zapečené vepřové na šlehačce s bramborami
(Hodnocení: 1.6 - hlasovalo 57x) - » Štěpánská hovězí pečeně
(Hodnocení: 1.38 - hlasovalo 39x) - » Zapečené strouhané brambory
(Hodnocení: 1.48 - hlasovalo 23x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1017447) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 316365) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237930) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 234661) - » Couračka
(Navštívilo: 150868) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131917) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113947)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy