Marinované srnčie stehno pomaly pečené v celku
Kategorie: Maso
Autor: Pusta
Suroviny
- srnčie stehno 600 g
- olej slnečnicový 150 ml
- horčica plnotučná 3 lžíce
- celé borievky 4 kulička
- celé nové korenie 3 kulička
- celé klinčeky 3 ks
- bobkový list natrhaný na malé kúsky 3 ks
- soľ 4 špetka
- Cabernet Sauvignon suché červené víno 150 ml
- čučoriedkový džem 2 lžíce
- zemiaky 600 g
Doba přípravy: 4 min
Obtížnost: Středně obtížné
Určen pro: Dietní
Způsob přípravy: Pečení
Zařazení: Oběd
Země: Maďarsko
Počet porcí: 4
Postup:
Srnčie stehno umyjeme, osušíme a odblaníme. Do misy nalejeme olej, pridáme horčicu a koreniny,nesolíme!!! premiešame, v tejto marináde obalíme mäso, vložíme do sáčku na mrazenie, vytlačíme prebytočný vzduch, sáčok uzavrieme, vložíme do chladničky na 4 dni, denne poriadne premasírujeme mäso marinádou, za tento čas v chladničke dozrie. Po tejto dobe vyberieme mäso z pácu, vložíme do pekáča, osolíme, zalejeme vínom, ktoré sme zmiešali s čučoriedkovým džemom, obložíme očistenými zemiakmi, dáme nezakryté piecť do rúry vyhriatej na 160 stupňov C, pečieme pomaly 90 minút za prelievania výpekom. mäkké srnčie stehno vyberieme na dosku, pikryjeme alobalom, necháme 20 minút odpočívať, aby sa v mäse rovnomerne rozložila šťava a nevytiekla pri krájaní, potom pokrájame na plátky asi 0,5 cm silné, podlejeme chutným vínovo - čučoriedkovým výpekom a sevírujeme so zemiakmi, ktoré sa piekli spolu so srnčím stehnom.
Poznámka:
Srnčie stehno je zdravá delikatessa, ktorá marinovaním dozrie a skrehne, pomalým pečením sa rovnomerne prepečie a nevysuší, takto pripravené srnčie mäso prevezme chuť marinády, má vynikajúcu chuť vína a čučoriedkového lekváru, krásne vonia po aromatickom korení, vynaložený čas sa bohate odmení.Podobné recepty
- » Pečené koleno marinované přes noc
(Hodnocení: 1.47 - hlasovalo 32x) - » Kuřecí čtvrtky marinované v jogurtu
(Hodnocení: 1.13 - hlasovalo 8x) - » Marinované vepřové řízky
(Hodnocení: 1.57 - hlasovalo 7x) - » Marinované jelení řízky na grilu
(Hodnocení: 1.2 - hlasovalo 5x) - » Marinované vepřové kotlety
(Hodnocení: 2 - hlasovalo 1x) - » Marinované hovězí plátky
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 2x) - » "Kouřové" marinované vepřové
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1010201) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 280999) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 235443) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 220604) - » Couračka
(Navštívilo: 150571) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 126840) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 112327)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy