Hovězí ragů s hlívou ústřičnou
Kategorie: Maso
Autor: wencek

Suroviny
- hovězí přední 600 g
- hlíva ústřičná 500 g
- máslo 200 g
- červené víno 125 ml
- hovězí vývar 125 ml
- šalotka 5 ks
- rajče 1 ks
- portské víno 2 cl
Doba přípravy: 40 min
Obtížnost: Středně obtížné
Způsob přípravy: Smažení
Země: Česká republika
Počet porcí: 4
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
1. Oloupané šalotky na drobno nakrájíme a na troše rozehřátého másla necháme zesklovatět
2. Rajče spaříme vřelou vodou, oloupeme, rozpůlíme, odstraníme jadérka, dužinu nakrájíme na kostičky a přidáme k šalotce
3. Hovězí vývar smícháme s portským i červeným vínem a přivedeme do prudkého varu
4. Houby očistíme, odkrojíme nohy, kloboučky pokrájíme na menší kousky
5. Očištěné maso nakrájíme na malé kostičky, opečeme na zbylém rozehřátém másle, přidáme nakrájené houby, šalotku s rajčetem, osolíme, opepříme a dusíme doměkka
6. Pak masovou směs zalijeme vinnou omáčkou a společně ještě krátce prohřejeme.
2. Rajče spaříme vřelou vodou, oloupeme, rozpůlíme, odstraníme jadérka, dužinu nakrájíme na kostičky a přidáme k šalotce
3. Hovězí vývar smícháme s portským i červeným vínem a přivedeme do prudkého varu
4. Houby očistíme, odkrojíme nohy, kloboučky pokrájíme na menší kousky
5. Očištěné maso nakrájíme na malé kostičky, opečeme na zbylém rozehřátém másle, přidáme nakrájené houby, šalotku s rajčetem, osolíme, opepříme a dusíme doměkka
6. Pak masovou směs zalijeme vinnou omáčkou a společně ještě krátce prohřejeme.
Poznámka:
Kdo má rád, může přidat do směsi i na kostičky nebo proužky nakrájenou kořenovou zeleninu ... hlívu pak nahradit například žampiony, nebo lesními houbami.Podobné recepty
- » Italské hovězí ragú
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Hovězí ragú na houbách
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Hovězí roštěná
(Hodnocení: 1.43 - hlasovalo 376x) - » Pravý hospodský hovězí guláš
(Hodnocení: 1.42 - hlasovalo 120x) - » Cikánská hovězí pečeně
(Hodnocení: 1.39 - hlasovalo 44x) - » Štěpánská hovězí pečeně
(Hodnocení: 1.38 - hlasovalo 39x) - » Hovězí vývar z kostí - tmavý
(Hodnocení: 1.73 - hlasovalo 15x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1015717) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 308001) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237341) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 232245) - » Couračka
(Navštívilo: 150779) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131039) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113661)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy