Alžírské jehněčí (kůzlečí) ragú
Kategorie: Maso
Autor: wencek

Suroviny
- kůzlečího masa 800 g
- vývar 10 ml
- švestky sušené 100 g
- sádlo 60 g
- cibule 1 ks
- sladká paprika 1 ks
- šafrán mletý 1 ks
- skořice mletá 1 ks
- sůl 1 ks
- mouka hladká 1 ks
Doba přípravy: 90 min
Obtížnost: Středně obtížné
Způsob přípravy: Pečení
Země: Alžírsko
Počet porcí: 4
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
1. Jehněčí nebo kůzlečí maso odblaníme, zbavíme tuku a nakrájíme na kousky
2. Na pánev dáme rozehřát tuk, na kterém maso zprudka opečeme
3. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, osmahneme, přidáme mouku, necháme chviličku zasmahnout a pak vše podlijeme horkou vodou nebo vývarem
4. Pomalu dusíme na mírném plameni za občasného míchání
5. Když je maso měkké, okořeníme ho šafránem, skořicí a paprikou, pokrm také osolíme
6. Nakonec přidáme vypeckované švestky a ještě chvíli povaříme.
2. Na pánev dáme rozehřát tuk, na kterém maso zprudka opečeme
3. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, osmahneme, přidáme mouku, necháme chviličku zasmahnout a pak vše podlijeme horkou vodou nebo vývarem
4. Pomalu dusíme na mírném plameni za občasného míchání
5. Když je maso měkké, okořeníme ho šafránem, skořicí a paprikou, pokrm také osolíme
6. Nakonec přidáme vypeckované švestky a ještě chvíli povaříme.
Podobné recepty
- » Alžírské jehněčí ragů
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Alžírské jehněčí ragů
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Marinovaná jehněčí žebírka
(Hodnocení: 1.33 - hlasovalo 12x) - » Perfektní pečené jehněčí
(Hodnocení: 1.26 - hlasovalo 19x) - » Jehněčí guláš
(Hodnocení: 1.14 - hlasovalo 21x) - » Indické jehněčí curry
(Hodnocení: 3 - hlasovalo 2x) - » Jehněčí krkovička s rozmarýnem a jablky
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 2x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1015712) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 307961) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237339) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 232217) - » Couračka
(Navštívilo: 150779) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131031) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113660)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy