Medové preclíky

Kategorie: Chuťovky

Autor:

Medové preclíky

Suroviny

Porce: 5 + –

Doba přípravy: 60 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 5

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Do mísy nasypeme hladkou mouku, přidáme med, olej, citronovou šťávu, hnědý třtinový cukr (pokud jej nemáme po ruce, může být i bílý). Pak přidáme i další přísady, tedy vejce, trochu kůry z chemicky neošetřeného citronu, skořici, špetku soli, oloupaný nastrouhaný zázvor, trochu slunečnicových semínek, nasekaných vlašských ořechů a rozinek. Všechny ingredience promísíme, a když drží pohromadě, přeložíme je na vál. Rukama vše dobře zpracujeme na hladké těsto. Zabalíme je do potravinové fólie a necháme alespoň do druhého dne v chladu, aby se rozleželo. Pak těsto nakrájíme na stejně velké kousky, mělo by jich být asi 16, a vyválíme z nich pramínky asi 25 cm dlouhé. Tvořit ale můžeme i preclíky menší. Z každého pramínku spleteme úhledný preclík. Preclíky rozložíme dál od sebe na plech vyložený pečicím papírem. Vložíme je do trouby předehřáté asi na 180°C a zvolna upečeme hezky dozlatova. Upečené preclíky dáme do krabice a necháme je několik dní rozležet. Výborně se hodí jako pohoštění pro přátele, dobře se přikusují k vínu i k pivu.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist