Francouzský toust s jablky

Kategorie: Chuťovky

Autor:

Francouzský toust s jablky

Suroviny

Porce: 2 + –
  • Jablka, oloupaná zbavená jadřinců a nakrájená na tenká kolečka 2 ks
  • Máslo 2 lžíce
  • Tmavý cukr 2 lžíce
  • Skořice 1.2 lžička
  • Voda 60 ml
  • Vejce 2 ks
  • Mléko 60 ml
  • Vanilkový extrakt 1.2 lžička
  • Dlouhé šikmé plátky bagety 4 ks
  • Máslo 1 ks
  • Zakysaná smetana nebo šlehačka k podávání 1 ks

Doba přípravy: 40 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Smažení

Země: Česká republika

Počet porcí: 2

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Do hrnce nebo do hlubší pánve vložte jablka, máslo, tmavý cukr, skočici a vodu, přiveďte k varu a na malém plameni nechte táhnout asi 10 minut, až vše zkaramelizuje a zhoustne. Sundejte prozatím z plotny.
V hlubokém talíři si rozšlehejte vejce, mléko a vanilku. Plátky bagety do směsi postupně ponořte, aby se z obou stran nasákly.
Mezitím si v pánvi nechte rozpustit máslo a všechny plátky z obou stran dozlatova osmažte, Trvá to 3-4 minuty na každé straně. Opečené plátky bagety rozdělte na dva talíře, polijte je karamelem s jablky a dejte si k nim zakysanou smetanu nebo šlehačku.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist