Pravý francouzský croissant

Kategorie: Moučníky

Autor:

Suroviny

Porce: 7 + –

Doba přípravy: 300 min

Obtížnost: Obtížné

Způsob přípravy: Pečení

Zařazení: Snídaně

Země: Francie

Počet porcí: 7

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Mouku prosejeme, přidáme špetku soli, cukr, droždí, vlažné mléko, vejce a žloutek a vypracujeme hladké pružné těsto, které po natažení se nesmí přetrhnout a vrátí se zpátky. Dáme zpět do mísy, lehce poprášíme moukou a necháme v teple zakryté potravinářskou fólií vykynout.

Vychladlé máslo vložte do igelitového sáčku a válečkem je vyválejte na 0,5cm vysokou obdélníkovou placku s kulatými rohy. Máslo opatrně vyjměte a vložte na pomoučněný vál.

Odpočaté těsto přeložte přes střed másla jako obálku a nechte cca 30 minut v chladu odpočinout.Těsto poté vyjměte z chladu a vyválejte jej od středu k okrajům a vytvořte pruh tak 7 mm vysoký. Poté těsto přeložte na na třetiny a vzniklé složené těsto vložte do lednice na 1 hodinu odpočinout. Těsto znovu vyválejte na pruh a vychlaďte a postup ještě 1x zopakujte, abyste docílili vytvoření listového těsta.

Naposledy vyválejte pruh těsta a rozkrájejte ho na tenké trojúhelníky.

Tyto trojúhelníky smotejte a vytvořte rohlíčky.

Croissanty vložte na pomaštěný a moukou vysypaný plech. Potřete je směsí rozkvedlaného vejce a mléka a nechte v teple 30 minut kynout.

Předehřejte si troubu na 180°C a pečte 15 minut

Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist