Marinované klementinky

Kategorie: Zdravá strava

Autor:

Marinované klementinky

Suroviny

Porce: 6 + –
  • Červené víno 300 ml
  • Moučkový cukr 120 g
  • Svitek skořice 1 ks
  • Vanilkový lusk 1 ks
  • Klementinky 6 ks
  • Pistáciové oříšky 3 lžíce
  • Zakysaná smetana 1 kelímek
  • Vanilková zmrzlina 1 balení

Doba přípravy: 25 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Vaření

Zařazení: Svačina

Země: Česká republika

Počet porcí: 6

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Víno nalijte do hrnce, přidejte cukr, skořici, vanilkový lusk a zalijte 150 ml vody. Na slabém ohni pomalu zahřívejte. Občas promíchejte, aby se cukr rozpustil. Přiveďte k varu a na mírném ohni nechte 5 minut probublávat.

Klementinky opatrně oloupejte – aby zůstaly v celku – a důkladně, zároveň však opatrně je zbavte všech bílých vláken a zbytků kůry. Přidejte je do vinného roztoku a 10 minut je povařte. V půlce obraťte.

Klementinky opatrně vyndejte z nálevu a ten ještě povařte, aby zhoustl. Klementinky podávejte přelité sirupem, posypané pistáciemi, případně se zakysanou smetanou, šlehačkou anebo zmrzlinou.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist