Srnčí paštika s brusinkovým přelivem a exot.ovocem
Kategorie: Předkrmy
Autor: andrea
Suroviny
- Srnčí plec 600 g
- Vepřový bůček bez kosti 400 g
- Koření na zvěřinový lák:
- Nové koření 6 kulička
- Jalovec 4 kulička
- Bobkový list 2 ks
- Pepř černý celý 6 ks
- Sůl 1 špetka
- Cibule 100 g
- Máslo 3 lžíce
- Zvěřinové koření:
- Jalovec 2 kulička
- Tymián sušený 1 špetka
- Pepř černý celý 3 kulička
- Hřebíček 4 ks
- Anglická slanina 100 g
- Žloutek 3 ks
- Strouhanka 3 lžíce
- Citronová kůra 0.5 lžička
- Sádlo 1 lžíce
- Koňak 50 ml
- Brusinkový přeliv:
- Brusinkový kompot 1 balení
- Bílé víno suché 50 ml
- Exotické ovoce 100 g
Doba přípravy: 120 min
Obtížnost: Obtížné
Způsob přípravy: Chlazení, mražení
Zařazení: Svačina
Země: Česká republika
Počet porcí: 10
Postup:
Srnčí plec nakrájíme na menší kousky a vložíme ji povařit do vody s lákem z nového koření, bobkového listu, jalovce, pepř a soli a povaříme téměř doměkka.
Mezitím jsme si vepřový bůček pokrájeli na malé kostky, které jsme si prosolili. Srnčí plec vyjmeme z láku, necháme vychladnout a spolu s bůčkem a na kostičky pokrájenou anglickou slaninou pomeleme na masovém strojku.
Přidáme zvěřinové koření, které jsme si velmi najemno rozdrtili v hmojždíři nebo pomleli mixérem,nadrobno pokrájenou cibuli, kterou jsme si nechali zesklovatět na másle, koňak, půl lžičky citrónové kůry, 3 žloutky, strouhanku, dle chuti sůl a vše pořádně promícháme.
Formu, kde budeme mít paštiku vymažeme sádlem a směs do formy napěchujeme a pořádně sklepneme, abychom odstranili vzduchové bubliny.
Zakryjeme alobalem a pečeme ve vodní lázni cca hodinu a půl při 160°C. Po uvaření necháme zchladnout a poté uložíme na 1 den odpočinout do lednice.
Brusinkový přeliv:
Brusinkový kompot smícháme s vodou a vínem, cukrem. Provaříme a necháme trochu zredukovat.
Paštiku pokrájíme na plátky nebo tvořítkem můžeme vykrájet různé tvary. V našem případě válečky, které vložíme do misky, přelijeme trochou brusinkového přelivu a dozdobíme nadrobno pokrájeným ovocem.
Poznámka:
Do času přípravy není započítán čas potřebný na vychlazení.Podobné recepty
- » Srnčí játrová paštika
(Hodnocení: 1.26 - hlasovalo 19x) - » Srnčí paštika s pistáciemi
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Marinované srnčie stehno pomaly pečené v celku
(Hodnocení: 1.4 - hlasovalo 115x) - » Srnčí guláš na pivu
(Hodnocení: 1.26 - hlasovalo 39x) - » Pečená srnčí panenka
(Hodnocení: 1.3 - hlasovalo 53x) - » Srnčí játrová paštika
(Hodnocení: 1.26 - hlasovalo 19x) - » Srnčí kýta na víně
(Hodnocení: 1.4 - hlasovalo 5x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1015712) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 307975) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237339) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 232230) - » Couračka
(Navštívilo: 150779) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131036) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113661)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy