Francouzská polévka s žampiony

Kategorie: Polévky

Autor:

Francouzská polévka s žampiony

Suroviny

Doba přípravy: 50 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Vaření

Země: Francie

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Žampiony podle potřeby očistíme, oloupeme a nakrájíme na plátky. Řapíky celeru nakrájíme na kousky a stejně tak nakrájíme na tenké plátky i naťovou cibulku, ze které pouzde odřízneme kořínky. V hrnci rozehřejeme máslo a nakrájenou naťovou cibulku společně s žampiony na něm lehce orestujeme, asi 10 minut. Po chvíli přidáme i nakrájený řapík celeru a prolisovaný česnek, sůl, pepř, špetku čerstvého tymiánu, promícháme, orestujeme společně ještě asi minutu a pak zalijeme vodou. Přidáme kostky bujónu a asi 15 minut vaříme. Pokud máme místo kostek k dispozici masový nebo zeleninový vývar, tak zalijeme polévku místo vody vývarem. Rajčata spaříme, zchladíme, oloupeme a dužinu rajčat nakrájíme na kostičky. Ty potom vložíme do hotové polévky a již nevaříme. Porce polévky můžeme na talíři ozdobit nasekanou natí nebo pažitkou a podáváme.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist