Ruský boršč po česku
Kategorie: Polévky
Autor: sarysek
Suroviny
- voda 2 l
- petržel 1 ks
- vepřové maso 250 g
- skopové maso 250 g
- rajče 2 ks
- zelí 0.25 ks
- hovězí maso 250 g
- celer 1 ks
- mrkev 1 ks
- červená řepa 1 ks
- cibule (střední) 1 ks
- na ozdobu
- kysaná smetana 1 ks
- podle chuti
- cukr 1 ks
- ocet 1 ks
- mletá sladká paprika 1 ks
- sůl 1 ks
- podle potřeby
- máslo 1 ks
- hladká mouka 1 ks
Doba přípravy: 90 min
Obtížnost: Snadné
Způsob přípravy: Vaření
Země: Česká republika
Počet porcí: 1
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Maso podle potřeby očistíme, vložíme do osolené vody. Pokud neseženeme skopové, nevadí. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Řepu očistíme a nakrájíme na nudličky.
V hrnci rozehřejeme máslo, vsypeme cibuli a necháme ji zpěnit. Vsypeme řepu, zakápneme ji octem a necháme ji podusit. Zatím zbavíme zelí košťálu, očistíme, nakrájíme na nudličky a spaříme vroucí vodou. Kořenovou zeleninu očistíme a také nakrájíme na nudličky. Rajčata nakrájíme na větší kusy. Můžeme je i dopředu oloupat.
Dušenou řepu, spařené zelí, zeleninu a rajčata přidáme k masu a vaříme tak dlouho, až je maso měkké. Poté měkké maso vyjmeme. Z másla a mouky připravíme jíšku, vlijeme ji do polévky a necháme provařit. Maso nakrájíme na kostičky a před koncem vaření je přidáme zpět do polévky.
Hotový boršč ochutíme octem, cukrem, případně solí. Můžeme přidat i špetku červené papriky. Polévka by měla být sladkokyselá.
Ruský boršč po česku podáváme a zdobíme kysanou smetanu.
V hrnci rozehřejeme máslo, vsypeme cibuli a necháme ji zpěnit. Vsypeme řepu, zakápneme ji octem a necháme ji podusit. Zatím zbavíme zelí košťálu, očistíme, nakrájíme na nudličky a spaříme vroucí vodou. Kořenovou zeleninu očistíme a také nakrájíme na nudličky. Rajčata nakrájíme na větší kusy. Můžeme je i dopředu oloupat.
Dušenou řepu, spařené zelí, zeleninu a rajčata přidáme k masu a vaříme tak dlouho, až je maso měkké. Poté měkké maso vyjmeme. Z másla a mouky připravíme jíšku, vlijeme ji do polévky a necháme provařit. Maso nakrájíme na kostičky a před koncem vaření je přidáme zpět do polévky.
Hotový boršč ochutíme octem, cukrem, případně solí. Můžeme přidat i špetku červené papriky. Polévka by měla být sladkokyselá.
Ruský boršč po česku podáváme a zdobíme kysanou smetanu.
Podobné recepty
- » Pravý ruský boršč
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Klasický ruský boršč
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Hrníčkové knedlíčky podle Ládi Hrušky
(Hodnocení: 1.29 - hlasovalo 24x) - » Tátův štrůdl z pomazánkového másla podle Ládi Hrušky
(Hodnocení: 1.55 - hlasovalo 20x) - » Trdelník podle Ládi Hrušky
(Hodnocení: 1.5 - hlasovalo 24x) - » Extra rychlá svíčková pro začátečníky od Ládi Hrušky
(Hodnocení: 1.44 - hlasovalo 9x) - » Tvarohové nanuky podle Ládi Hrušky
(Hodnocení: 1.13 - hlasovalo 15x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1010203) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 280999) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 235443) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 220604) - » Couračka
(Navštívilo: 150571) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 126840) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 112327)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy