Mäsový vývar z odrezkov mäsa a kostí

Kategorie: Polévky

Autor:

Suroviny

Porce: 10 + –

Doba přípravy: 120 min

Obtížnost: Středně obtížné

Určen pro: Dietní

Způsob přípravy: Vaření

Zařazení: Oběd

Země: Maďarsko

Počet porcí: 10

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Do veľkého hrnca dáme umyté kosti, odrezky z rôzneho mäsa. zalejeme studenou vodou, privedieme do varu, varíme pomalým varom na najnižšom plameni za priebežného zbierania peny asi 1 hodinu.

Do číreho vývaru vložíme zeleninu pokrájanú na väčšie kusy, všetky koreniny, vňate, osolíme a varíme pomalým varom do zmäknutia zeleniny na al dente.

Do misy vyberieme zeleninu a mäso, vývar scedíme do iného hrnca cez husté sito.

V malom hrnci privedieme malú časť hotového vývaru, v ktorom pri zníženej teplote uvaríme domáce rezance alebo inú zavárku - asi 10 minút,necháme chvíľu odpočívať.

Do tanierov dáme pokrájanú uvarenú zeleninu a mäso na malé kúsky, pridáme uvarené rezance, zalejeme horúcim vývarom, posypeme čerstvo posekanou petržlenovou vňaťou a servírujeme.

Poznámka:

Túto polievku ma naučila variť moja drahá babička, nič sa nevyhadzuje, našetrím si odkrojky z hovädzieho mäsa, roštenky, bravčového mäsa, diviny, odložím kosti, ked vykostím kura, stehná z hydiny, prsia z hydiny, chrbty, krídla, ked vykostím bravčové karé alebo iné mäso, vložím do mrazničky, ked mám našetrené dostatočné množstvo, uvarím mäsový vývar, ktorý podávam bud ako mäsovú polievku alebo používam vývar na podlievanie duseného mäsa, používam do omáčok a iných polievok, je to výborný spôsob nevyhadzovať, našetriť do mrazničky a neskôr správne použiť do domácich jedál.


Zavárky do polievok môžu byť rezance, krupicové halušky, rôzne mäsové guľky, syrové a iné zavárky.

Diskuze

Navod na polievku, ktoru vari asi kazda druha rodina v nedelu na obed? Tak to je vykon. Tlieskam.

Reagovat

Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist