Asijská polévka ze žluté čočky

Kategorie: Polévky

Autor:

Asijská polévka ze žluté čočky

Suroviny

Porce: 5 + –
  • žlutá čočka 0.5 hrnek
  • zeleninový vývar 1 l
  • kousek (asi 1 cm) čerstvého zázvoru 1 ks
  • cukr 1 lžička
  • kukuřičný škrob 1 lžíce
  • sterilovaná kukuřice 1 plechovka
  • olej 1 lžíce
  • podle chuti sůl a pepř 1 ks
  • řeřicha na ozdobu 1 ks
  • chilli paprička 1 ks

Doba přípravy: 20 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Vaření

Země: Čína

Počet porcí: 5

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Žlutou čočku propláchneme pod tekoucí vodou, vložíme do hrnce, zalijeme zeleninovým vývarem a přivedeme k varu. Čočku povaříme asi 10 minut, přidáme nahrubo nastrouhaný zázvor, sójovou omáčku, cukr a kukuřičný škrob rozmíchaný v trošce vody.
Sterilovanou kukuřici slijeme a přidáme do polévky, necháme přejít varem, přidáme olej, ochutíme solí a pepřem. Jednotlivé porce ozdobíme čerstvou řeřichou a na tenká kolečka nakrájenou chilli papričkou.

Poznámka:

S čerstvým zázvorem má čočková polévka mnohem lepší chuť a vůni, než jaké můžeš docílit se zázvorem sušeným. Navíc je účinný pro dobré zažívání.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist