Polévka ze zeleného chřestu

Kategorie: Polévky

Autor:

Polévka ze zeleného chřestu

Suroviny

Porce: 8 + –
  • zelený chřest 1 svazek
  • máslo 2 lžíce
  • hladká mouka 1 lžíce
  • kuřecí vývar 1.5 l
  • sůl podle potřeby 1 ks
  • bílý pepř podle chuti 1 ks
  • smetana 200 ml
  • na ozdobu hladkolistá petrželka 1 ks

Doba přípravy: 30 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Vaření

Země: Česká republika

Počet porcí: 8

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Chřest omyjeme a odstraníme tuhé konce. Nakrájíme ho na kousky dlouhé asi 5 cm. Máslo rozehřejeme v hrnci a chřest na něm orestujeme. Zaprášíme hladkou moukou a zalijeme kuřecím vývarem. Vaříme asi 15 minut.
Ochutíme solí a bílým pepřem. Vyjmeme pár špiček, které si ponecháme stranou na ozdobu, a ostatní rozmixujeme ponorným mixérem. Přilijeme smetanu, necháme přejít varem a jednotlivé porce ozdobíme nerozmixovaným chřestem a kousky petrželky.

Poznámka:

Při nakupování chřestu nezapomeň pečlivě vybírat. Kupuj jen ty kousky, které nemají příliš rozvité špičky a zaschlé, tuhé konce. Takový chřest není čerstvý. =Polévku můžeš samozřejmě připravit také z bílého chřestu, jen je třeba ho před vařením oloupat.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist