Hustá houbovka

Kategorie: Polévky

Autor:

Hustá houbovka

Suroviny

Porce: 6 + –
  • Sušené hříbky 25 g
  • Máslo 50 g
  • Cibule, jemně pokrájená 1 ks
  • Česnek, na plátky 1 stroužek
  • Tymián větvička 1 ks
  • Čerstvé lesní houby, pokrájené 400 g
  • Zeleninový vývar 800 ml
  • Crème fraîche 220 g
  • Bílý chleba, nakrájený na kostišky 4 ks
  • Nasekaná pažitka 1 hrst
  • Olivový olej 1 ks

Doba přípravy: 40 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Vaření

Země: Česká republika

Počet porcí: 6

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Sušené hříbky zalijte horkou vodou a nechte je aspoň čtvrt hodiny stát. Půlku másla rozpusťte v hrnci a dozlatova na něm osmahněte cibuli, česnek a tymián. Pak vyždímejte sušené houby (vodu ponechte), vhoďte je spolu s čerstvými houbami k cibuli a opékejte zhruba

5 minut. Pak zalijte vývarem a vodou z hub, přiveďte k varu a mírně vařte 20 minut. Přidejte crème fraîche a rozmixujte ponorným mixérem (polévka bude opravdu velmi hustá, takže ji můžete naředit vývarem). Na zbytku másla opečte chleba. Polévku podávejte s krutony a ozdobte pažitkou a kapkami oleje.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist