Minestrone

Kategorie: Polévky

Autor:

Minestrone

Suroviny

Porce: 5 + –
  • Olivový olej 2 lžíce
  • Tyrolský špek ( uzený masitý špek nakrájený na kostičky ) 250 g
  • Česnek, jemně nasekaný 4 stroužek
  • Mrkev, nakrájená na kostičky 1 ks
  • Cibule, nakrájená nadrobno 1 ks
  • Menší bulva fenyklu, nakrájená nadrobno 1 ks
  • Řapíky celeru, oloupané a nakrájené nadrobno 2 ks
  • Bobkový list 1 ks
  • Tymián 2 snítka
  • Koncentrovaný rajčatový protlak 2 lžíce
  • Kuřecí vývar 1.5 l
  • Konzerva sekaných rajčat 400 g
  • Těstoviny orecchiette ( ouška ) 150 g
  • Malá kapusta na proužky 1.4 ks
  • Konzerva bílých fazolí cannellini, slité a propláchnuté 400 g
  • Balzamikové pesto 90 g
  • Sůl - dle chuti 2 špetka
  • Čerstvě mletý pepř - dle chuti 2 špetka

Doba přípravy: 40 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Vaření

Země: Česká republika

Počet porcí: 5

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Rozpalte v hrnci se silným dnem olej a na středním plameni na něm asi 3 minuty opékejte nakrájený špek. Přidejte česnek, mrkev, cibuli, fenykl, celer, bobkový list a tymián a dále opékejte, dokud zelenina nezačne chytat barvu; trvá to zhruba 7 minut. Vmíchejte protlak, přilijte vývar a rajčata a přiveďte k varu. Jakmile začne polévka vřít, vsypte těstoviny, zamíchejte a vařte na středním ohni 8–10 minut, aby byly těstoviny uvařené na skus. Ke konci přidejte nakrájenou kapustu a fazole a prohřívejte asi 1–2 minuty. Dochuťte solí a čerstvě mletým pepřem. Polévku rozlijte do talířů a doplňte pestem.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist