Polentovaný nákyp s houbami

Kategorie: Pokrmy

Autor:

Polentovaný nákyp s houbami

Suroviny

Porce: 4 + –
  • Slunečnicový olej 2 lžíce
  • Cibule, nasekaná 1 ks
  • Mrkev, nastrouhaná na hrubé straně zrcadla 1 ks
  • Nastrouhaný celer 0.5 ks
  • Sůl 1 lžička
  • Pepř 1 lžička
  • Česnek 1 stroužek
  • Směs hub (žampiony, hříbky) 225 g
  • Čerstvé tymiánové lístky 1 lžíce
  • Rajče, na kostičky 1 ks
  • Kuřecí bujon 250 ml
  • Instantní polenta 1 hrnek
  • Olivový olej 60 ml
  • Strouhaný parmazán 4 lžíce
  • Slunečnicový olej 2 lžíce
  • Cibule, nasekaná 1 ks
  • Mrkev, nastrouhaná na hrubé straně zrcadla 1 ks
  • Nastrouhaný celer 0.5 ks
  • Sůl 1 lžička
  • Pepř 1 lžička
  • Česnek 1 stroužek
  • Směs hub (žampiony, hříbky) 225 g
  • Čerstvé tymiánové lístky 1 lžíce
  • Rajče, na kostičky 1 ks
  • Kuřecí bujon 250 ml
  • Instantní polenta 1 hrnek
  • Olivový olej 60 ml
  • Strouhaný parmazán 4 lžíce

Doba přípravy: 60 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Pečení

Zařazení: Večeře

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

1. Ve velkém silnostěnném hrnci rozpalte olej. Přidejte cibuli, mrkev a celer, hodně osolte, opepřete a za občasného míchání opékejte asi 5 minut, aby zelenina změkla. Přidejte česnek, minutu opékejte, pak přihoďte i houby a tymiánové lístky. Za stálého míchání opékejte 3 minuty. Vsypte rajče a zahřívejte další 2 minuty. Postupně po částech přilévejte bujon a pak vařte 30 minut nebo dokud směs nezhoustne. Sejměte z ohně a nechte chladnout.

2. Ve středně velké míse smíchejte polentu s 2 lžícemi vody. V hrnci přiveďte k varu 1 litr vody, přidejte špetku soli a pak do vroucí vody postupně přidávejte zvlhlou polentu. Opět přiveďte k varu a polentu uvařte podle návodu na obalu. Sejměte z ohně, vmíchejte olej a polentu rovněž podle chuti osolte a opepřete.

3. Troubu předehřejte na 180°C, polovinu polenty dejte na dno zapékací mísy, navrch rozvěstvěte houbovou směs a překryjte zbylou polentou. Posypte parmazánem a dejte na 40 minut zapéct do trouby.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist