Nákyp á la nádivka se šunkou a rukolou.

Kategorie: Pokrmy

Autor:

Nákyp á la nádivka se šunkou a rukolou.

Suroviny

Porce: 6 + –
  • Rohlíky 12 ks
  • Vejce 6 ks
  • Mléko 200 ml
  • Krůtí šunka 300 g
  • Pažitka nebo petrželka 1 hrst
  • Rukola 1 hrst
  • Eidam 100 g
  • Houby 200 g
  • Máslo 2 lžíce
  • Sůl a pepř 1 špetka
  • Muškátový květ na špičku nože 1 špetka
  • Máslo na vymazání 1 lžíce

Doba přípravy: 50 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Pečení

Zařazení: Oběd

Země: Česká republika

Počet porcí: 6

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Rohlíky nakrájíme na kostičky, vypeme do větší mísy a zalijeme vývarem. Žloutky oddělíme od bílků a vyklopíme je do misky s mlékem. Kostičky nasáklé vývarem promícháme a vymačkáme zbytek tekutiny. Pokrájíme krůtí šunku, pažitku(nebo petrželku), rukolu, sýr a houby na kostičky.

Pak přidáme mléko, v němž jsme rozpustili máslo, osolíme, opepříme a ochutíme muškátovým květem. Vše důkladně promícháme a nakonec přidáme sníh z bílků a zapracujeme ho do směsi.

Připravený nákyp nalijeme do pekáčku vymazaného máslem. Pečeme v troubě při 180 ´C asi 35 minut.

Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist