Páj ze sladkých brambor

Kategorie: Pokrmy

Autor:

Páj ze sladkých brambor

Suroviny

Porce: 4 + –
  • Na náplň
  • Vařené prolisované brambory 500 g
  • Cukr 250 g
  • Podmáslí 1.25 dl
  • Vejce 2 ks
  • Změklé máslo 2 lžíce
  • Mouka 1 lžíce
  • Skořice 1 lžička
  • Sůl 1.2 lžička
  • Na těsto
  • Hladká mouka 100 g
  • Máslo 50 g
  • Cukr 35 g
  • Žloutek 1 ks
  • Sůl 1 špetka
  • Máslo na vymazání formy 1 ks
  • Suché luštětiny na zatížení 1 balení
  • Na přeliv
  • Vařená mrkev 100 g
  • Pomerančová šťáva 0.8 dl
  • Pomerančová marmeláda 2 lžíce
  • Cukr 1 lžíce
  • Bramborový škrob 1 lžička
  • Voda 0.5 dl

Doba přípravy: 150 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

1. V míse zpracujeme prosátou mouku, změklé máslo, žloutek, cukr a sůl na tužší těsto a nechte v chladu 30 minut odpočinout. Troubu nastavte na 210°C. Smíchejte podmáslí s vejcem, cukrem, skořicí a rozpuštěným máslem. Přidejte prolisované brambory, mouku, špetku soli a sodu.

2. Těsto vyválejte na plát silný asi 2 mm. Formu vytřete máslem vyložte plátem těsta a propíchejte vidličkou. Dno zakryjte alobalem, zasypte vrstvou suchých luštěnin a pečte 12 minut. Korpus naplňte bramborovou směsí a při 175°C pečte 50 minut, dokud střed není dostatečně tuhý.

3. Hotový koláč nechte vychladnout. Rozmixujte suroviny na přeliv, směs nalejte do kastrůlku, přiveďte k varu a zahustěte bramborovým škrobem rozmíchaným ve studené vodě. Hotový páj přelejte a nechte tuhnout alespoň dvě hodiny v chladu.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist