Páj ze sladkých brambor
Kategorie: Pokrmy
Autor: Bmilinka1991

Suroviny
- Na náplň
- Vařené prolisované brambory 500 g
- Cukr 250 g
- Podmáslí 1.25 dl
- Vejce 2 ks
- Změklé máslo 2 lžíce
- Mouka 1 lžíce
- Skořice 1 lžička
- Sůl 1.2 lžička
- Na těsto
- Hladká mouka 100 g
- Máslo 50 g
- Cukr 35 g
- Žloutek 1 ks
- Sůl 1 špetka
- Máslo na vymazání formy 1 ks
- Suché luštětiny na zatížení 1 balení
- Na přeliv
- Vařená mrkev 100 g
- Pomerančová šťáva 0.8 dl
- Pomerančová marmeláda 2 lžíce
- Cukr 1 lžíce
- Bramborový škrob 1 lžička
- Voda 0.5 dl
Doba přípravy: 150 min
Obtížnost: Středně obtížné
Způsob přípravy: Pečení
Země: Česká republika
Počet porcí: 4
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
1. V míse zpracujeme prosátou mouku, změklé máslo, žloutek, cukr a sůl na tužší těsto a nechte v chladu 30 minut odpočinout. Troubu nastavte na 210°C. Smíchejte podmáslí s vejcem, cukrem, skořicí a rozpuštěným máslem. Přidejte prolisované brambory, mouku, špetku soli a sodu.
2. Těsto vyválejte na plát silný asi 2 mm. Formu vytřete máslem vyložte plátem těsta a propíchejte vidličkou. Dno zakryjte alobalem, zasypte vrstvou suchých luštěnin a pečte 12 minut. Korpus naplňte bramborovou směsí a při 175°C pečte 50 minut, dokud střed není dostatečně tuhý.
3. Hotový koláč nechte vychladnout. Rozmixujte suroviny na přeliv, směs nalejte do kastrůlku, přiveďte k varu a zahustěte bramborovým škrobem rozmíchaným ve studené vodě. Hotový páj přelejte a nechte tuhnout alespoň dvě hodiny v chladu.
2. Těsto vyválejte na plát silný asi 2 mm. Formu vytřete máslem vyložte plátem těsta a propíchejte vidličkou. Dno zakryjte alobalem, zasypte vrstvou suchých luštěnin a pečte 12 minut. Korpus naplňte bramborovou směsí a při 175°C pečte 50 minut, dokud střed není dostatečně tuhý.
3. Hotový koláč nechte vychladnout. Rozmixujte suroviny na přeliv, směs nalejte do kastrůlku, přiveďte k varu a zahustěte bramborovým škrobem rozmíchaným ve studené vodě. Hotový páj přelejte a nechte tuhnout alespoň dvě hodiny v chladu.
Podobné recepty
- » Hranolky ze sladkých brambor
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Mexická polévka ze sladkých brambor
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Hranolky ze sladkých brambor a guacamole
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Hranolky ze sladkých brambor s guacamole III.
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Nákyp ze sladkých brambor a šalvěje III.
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Měsíčky ze sladkých brambor II.
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Nákyp ze sladkých brambor a šalvěje
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1015716) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 307986) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237340) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 232241) - » Couračka
(Navštívilo: 150779) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131039) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113661)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy