Vepřová pečeně

Kategorie: Pokrmy

Autor:

Vepřová pečeně

Suroviny

Porce: 4 + –
  • Vepřová pečeně 600 g
  • Neslaný masový vývar 2 dl
  • Střední cibule 1 ks
  • Sádlo nebo olej 1 lžíce
  • Česnek 2 stroužek
  • Hladká mouka 1 lžička
  • Kmín 1 lžička
  • Sůl - dle chuti 3 špetka
  • Kynuté houskové knedlíky ( porce ) 4 ks
  • Zelí
  • Velká sklenice sterilovaného červeného zelí 1 ks
  • Menší cibule 1 ks
  • Červené víno 1 dl
  • Olej nebo sádlo 2 lžíce
  • Cukr 1 lžíce
  • Polohrubá mouka 1 lžíce
  • Ocet podle chuti 1 ks
  • Sůl - dle chuti 3 špetka

Doba přípravy: 130 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Maso opláchneme, osušíme, vrchní blánu příčně lehce nařízneme a ze všech stran zprudka opečeme na pánvi s rozehřátým olejem. Pak ho osolíme, posypeme kmínem a přeložíme ho i s výpekem do pekáčku. Přidáme nakrájenou cibuli a plátky česneku a vložíme do trouby vyhřáté na 140°C. Když začne cibule zlátnout podlijeme maso vodou nebo vývarem a dále pečeme asi 40 minut doměkka.

Nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, zalijeme vínem, přidáme cukr a vše svaříme. Přidáme zelí s polovinou nálevu, osolíme, poprášíme moukou, promícháme a vaříme asi 15 minut. Pak zelí podle chuti okyselíme a povaříme ještě asi 5 minut.

Z pekáčku s masem slijeme všechnu šťávu a maso vrátíme do vypnuté trouby. Šťávu necháme zvolna vařit, výpek necháme zhnědnout, zaprášíme ho hladkou moukou, zalijeme vývarem a za stálého míchání přivedeme k varu a podle chuti osolíme.

Na talíře rozdělíme zelí, přidáme maso nakrájené na plátky, knedlíky ohřáté na pařáčku a na závěr maso přelijeme šťávou.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist